У Тернополі розповіли про «крадені речі» з Бучацького храму (фото, відео)

Для того, щоб вияснити ситуацію, що склалася навколо настоятеля храму Св. Миколая і триває вже понад пять років, у Тернопільській обласній державній адміністрації провели брифінг, на якому були присутні представники правоохоронних органів та настоятель храму отець Тарас Дручок.

Питання автентичності речей, які пережили чотири століття,  та зберігалися у храмі стоїть вже дуже давно, оскільки на протязі вже майже шести років триває конфлікт між переважною більшістю парафіян церкви  Св. Миколая, між о. Віктором та о. Тарасом з однієї сторони, та прихожанкою храму Галиною Гнатів та ще з декількома прихожанами, які заявляють про те, що більшість рухомих об’єктів культурної спадщини, які були у храмі зникли або є підміненими.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=uS7kvcA3PFY&feature=youtu.be[/embed]

З часу подання першої заяви позивачем Галиною Гнатів було проведено ряд експертиз та перевірок історичних цінностей, однак за словами о. Тараса, жінка заявляє, що усі експертизи куплені.

Віталій Стадник, працівник прокуратури Тернопільської області стверджує:

- Заявниця завжди називає речі своїми іменами та не вірить слідчим діям.

unnamed-13
unnamed-13

unnamed-14
unnamed-14

Однак, правда не на її боці, оскільки в ході слідства та численних експертиз виявлено, що від 14.02.2013 року нічого із церкви не пропадало, а всі старовинні речі, чаші, «Євангелії» та «Чудотворна ікона» знаходяться на зберіганні в даній церкві. Крім того, нещодавно було проведено останню найвищу експертизу, яку завершили у березні 2016 року. Ця експертиза тривала три доби. Перевіряли предмети навіть в останню ніч.

unnamed-12
unnamed-12

unnamed-5
unnamed-5

unnamed-6
unnamed-6

unnamed-7
unnamed-7

unnamed-8
unnamed-8

unnamed-9
unnamed-9

pered-22
pered-22

22
22

31
31

unnamed-4
unnamed-4

unnamed-15
unnamed-15

unnamed-16
unnamed-16

Горпина Стрижук

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео