У Тернополі заборонили продаж піротехніки

maxresdefault2

Цього року, згідно розпорядження міського голови Сергія Надала, у місті і, зокрема, на Театральному майдані, забороняється продаж та використання піротехнічних виробів.

Нагадаємо, що таке правило діє в місті вже понад 2 роки. У 2014 році заборона використання піротехнічних виробів на Новий рік була лише у Тернополі.

Як раніше повідомляло інформаційне агенство «Уніан»:

- Хотілось би зупинитися на тому, що стосується новорічної ночі. По всій Україні всю новорічну ніч стріляти феєрверки можна. Є закон України, де це чітко регламентується, - сказав Кучугура.

Він нагадав, що впродовж року стріляти з феєрверків дозволено тільки до 22:00, але в новорічну ніч - протягом всієї ночі. За його словами, ні Верховна Рада України, ні Кабінет міністрів України не приймали рішень про заборону використання феєрверків по Україні.

- Не було прийнято жодного законодавчого акту про заборону проведення феєрверків на території України, - повідомив він.

При цьому Кучугура відзначив, що у зв'язку з проведенням АТО на сході України тільки сім міських рад в різний час ухвалили рішення про заборону використання феєрверків на території міста. До цих міст відносяться Київ, Дніпропетровськ, Черкаси, Тернопіль, Львів, Суми та Чернівці. Але, говорячи про новорічну ніч в цих перелічених містах, він зазначив, що «стріляти феєрверки в цих містах не можна тільки в Тернополі».

Вибір читачів за тиждень

Відео