Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть підозрюваного в роботі на окупантів

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця с. Гюнівка Запорізької області, обвинуваченого в колабораційній діяльності. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, обвинувачений, підтримуючи воєнну агресію рф, з травня 2022 року до січня 2024 року добровільно обіймав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на тимчасово окупованій території села Гюнівки Великобілозерської сільської територіальної громади Запорізької області.

Колаборант організовував розселення військовослужбовців держави-агресорки по приватних будинках мешканців села, які виїхали на підконтрольну територію України; надавав безперешкодний доступ представникам окупаційної влади до адміністративних приміщень населеного пункту; залучав односельців до роботи в підрозділах та установах окупаційної адміністрації, забезпечував виконання інших незаконних вказівок окупаційної адміністрації, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваному інкримінують частину 5 статті 111–1 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео