Орест Сарматський

Чи був для Тернопільщини 2016-й Роком англійської мови в Україні?

unnamed (21)

У Тернополі оприлюднено підсумки реалізації в області заходів, визначених Указом Президента України  «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

Як йшлося на засідання колегії облдержадміністрації, нині англійську мову на Тернопіллі вивчають у 751 загальноосвітньому навчальному закладі 95 792 школярі. Це – майже 91 % від загальної кількості учнів в області, повідомляють в обласному управлінні освіти і науки.

unnamed (20)
unnamed (20)

Школярі Тернопільщини – активні учасники Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови. У 2015/2016 н.р. в ІІІ (обласному) етапі олімпіади з англійської мови взяв участь 61 учень, дипломи переможців отримали 29 школярів. Учень 11-го класу Шумського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – гімназія» Боднарчук Юрій здобув диплом І ступеня на IV Всеукраїнському етапі олімпіади та отримує стипендію Президента України.

В області триває реалізація проекту Європейського Союзу «Е-Twinning Plus». Учителі та учні загальноосвітніх закладів готують освітні проекти й обмінюються досвідом з питань викладання англійської мови. Активними учасниками проекту є Заліщицька державна гімназія, Класична гімназія Тернополя та Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №29 з поглибленим вивченням іноземних мов.

До участі у Програмі майбутніх лідерів (FLEX) – програмі культурного обміну Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США, яка адмініструється в Україні організацією Американські Ради з міжнародної освіти (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України залучено в 2016 році близько 400 учнів загальноосвітніх навчальних закладів області.

Цього року в області функціонувало 217 літніх мовних таборів, у яких відпочинком були охоплені майже 6 770 вихованців. За результатами конкурсу на участь у проекті «GoCamps», спрямованого на підтримку організації літніх англомовних таборів, у рамках співпраці з громадською організацією «GoGlobal», учасниками проекту стали 5 навчальних закладів області.

Протягом 2016 року у загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладах відбулися цікаві, різноманітні заходи (дні інформування, інтелектуальні ігри, брейн-ринги, вікторини, флеш-моби, круглі столи, засідання дискусійних клубів, батьківські збори) задля заохочення учнів до вивчення англійської мови.

   Фото – відкриті мережі

Вибір читачів за тиждень

Відео