Тернополяни зможуть паркуватися у Івано-Франківську на багаторівневій парковці

226303

Невдовзі біля головної адмінбудівлі Прикарпаття розпочнеться будівництво багаторівневого паркінгу. Заплановано, що споруда матиме 4 поверхи і вміщатиме понад 200 паркомісць.

У грудні 2016 року, Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багаторівневого паркінгу на вулиці Грушевського, 21. Містобудівну документацію отримало комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна, пише pobudovano.com.ua

1
1

Відомо, що надземний гараж відкритого тип матиме 4 поверхи, а загальна площа споруди становитиме 7 872,99  м2. Будівля розрахована на 255 паркомісць.

По вулиця Грушевського, 21 знаходиться головна адміністративна будівля Прикарпаття. У її стінах розміщені органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади.

Згідно даних кадастрової карти, за вказаною адресою, буквально у самому центрі Івано-Франківська, заходиться земельна ділянка площею 1,51 га.

Її цільове призначення– «для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування». За законом, вона відноситься до земель громадської забудови.

2
2

Земельна ділянка належить територіальній громаді міста. У травні 2016 року право постійного користування цією територією отримало комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

3
3

Сам мер Івано-Франківська Руслан Марцінків про побудову даного паркінгу наголошував ще в 2015 році.

«Якщо хтось з інвесторів в Івано-Франківську хоче займатися будівництвом таких парковок, то це місце просто ідеальне», – зазначив міський голова.

А все тому, що Івано-Франківськ вже давно страждає від хаотичних парковок. Своїх «залізних коней» водії залишають на тротуарах, під будинками і, навіть, просто серед дороги. Не виняток і територія біля Івано-Франківської ОДА. Особливо тут трапляються часті випадки  випадки авторагулізму.

Нагадаємо, що у Івано-Франківську міський голова, як і в Тернополі, є свободівцем.

Вибір читачів за тиждень

Відео