Оксана Бучко

Тернопільські поліцейські разом з таксистом і потерпілим оперативно затримали викрадачів

PM890image001

Оперативно зреагували на повідомлення таксиста співробітники Тернопільського відділу поліції.  Вкрадене майно повернули одразу після злочину, а викрадачів затримали по гарячих слідах.

Повідомлення про крадіжку надійшло у четверту частину від таксиста 14 березня вночі. Обоє зловмисники виявились жителями обласного центру з досвідом злодійської діяльності, повідомляють на офіційному сайті нацполіції області.

Як розповів керівник Тернопільського відділу поліції Сергій Гаврилюк, телефонував водій таксі, який підібрав потерпілого, що намагався наздогнати автівку з викрадачами.

Зі слів потерпілого тернополянина, у його легковику посеред ночі спрацювала сигналізація. Через вікно він побачив двох невідомих, які крали акумулятор з його автівки.

На сусідній вулиці потерпілий із таксистом помітили в дворі будинку авто з крадіями. Заблокувавши виїзд, чоловік пішов до зловмисників і, не видаючи себе, став розповідати про поломку машини та просити допомоги. Водій таксі  в цей час зателефонував поліцейським. Вже за декілька хвилин зловмисники давали свідчення правоохоронцям, а в багажному відділенні їхнього транспортного засобу поліцейські знайшли крадений акумулятор.

Злодіїв затримали в порядку статті 208 КПК. Їм інкримінують частину другу статті 185 ККУ. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу та оголошення підозри. Правоохоронці переконані, що за крадіями тягнеться цілий шлейф злодійських вилазок, адже обоє мають чималий кримінальний досвід. Слідчо-оперативні заходи тривають.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео