Тернопільський борець греко-римського стилю виборов медаль на молодіжному чемпіонаті Європи

y3riMQSkwDM

У столиці Угорщини Будапешті минулих вихідних завершився чемпіонат Європи з боротьби серед учасників віком до 23 років. Тернопілля на ньому представляв вихованець тренерів Андрія Телебана та Віталія Ліщинського Андрій Антонюк.

Андрій, незважаючи на юний вік, уже встиг відзначитися кількома перемогами у престижних турнірах, у тому числі чотири роки тому виборов срібну нагороду на юніорській першості планети, а тепер виступає у новій віковій категорії — серед молоді, пише nova.

У лютому цього року Андрій Антонюк став кращим на молодіжній першості України, де у фіналі вагової категорії до 80 кг переміг давнього суперника, талановитого харків’янина Ярослава Фільчакова. Ті змагання були відбірковими до молодіжного чемпіонату Європи. У Харкові Андрій отримав неофіційний титул “Майстер контратаки”, і саме контратака дозволила йому провести вирішальний прийом у сутичці за “бронзу”.

Та спочатку треба було пройти сито відбіркових змагань у ваговій категорії до 80 кг. З однаковим рахунком 9:0 Андрій на стадії кваліфікації та чвертьфіналу переміг відповідно молдованина Віорела Бурдую та Бурхана Акбудака із Туреччини.

Та, на жаль, півфінальна стадія звела тернополянина з потужним шведом Алексом Міхелом Бурбергом Кіссідісом, який, відзначимо, забігаючи наперед, і став чемпіоном Європи. Отож, Андрій не зміг протистояти скандинаву і зосередився у боротьбі за “бронзу”.

Між тим, до малого фіналу за бронзову нагороду через стадію “втішних” поєдинків пробився господар змагань угорець Петер Нагі. І ось тут Андрію допомогло його вміння контратакувати. На 2-ій хвилині поєдинку він стрімко впіймав суперника на атакувальній дії і виконав кидок через себе (див. фото), заробивши відразу чотири бали. У другій половині сутички Андрій здобув ще один бал — 5:0. Та коли двобій уже наближався до завершення, судді, без жодних активних дій з боку угорця, поступово віддали господарю килима чотири бали, і рахунок став дуже слизьким — 5:4. Та в останні 40 секунд тернополянин зібрав усі сили і в активному стилі довів сутичку до перемоги.

Днями Андрій Антонюк прибув до Тернополя і вже найближчим часом розпочне підготовку вже до чемпіонату світу серед 23-річних, що відбудеться у польському Бидгощі з 21 до 26 листопада.

Вибір читачів за тиждень

Відео