Тамара Коблик

Візит Олени Зеленської до Тернополя: де побувала і з ким зустрілася перша леді (фото, відео)

Перша леді відвідала одну з тернопільських лікарень та обласний центр зайнятості

Перша леді України Олена Зеленська відвідала Тернопіль 14 лютого. Про візит розповіли у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Спочатку перша леді України Олена Зеленська ознайомилася із роботою Центру досконалості, який нещодавно відкрили на базі Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні. 

Тут комплексно лікують ураження нервової системи та опорно-рухового апарату. 50–60%  пацієнтів долають інсульти, 20–30% – відновлюються після спінальних травм, зокрема, завданих війною.

Перша леді разом з міністром охорони здоровʼя Віктор Ляшко пройшла маршрутом пацієнта – подивилася, як і яку допомогу він отримує на всіх етапах лікування: від діагностики та інтенсивної терапії до реабілітації в Центрі досконалості.

Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня – один із тих українських медзакладів, який уже став учасником медичного партнерства – «побратимства» між нашими й іноземними лікарнями, укладеного на третьому Саміті Перших леді та джентльменів торік у вересні за ініціативи МОЗ, - зазначила Перша леді.

Потому Олена Зеленська відвідала Тернопільський обласний центр зайнятості, де оглянула «Простір безбар’єрності».

Разом із першою віцепрем'єркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко, Олена Зеленська ознайомилася з історіями працевлаштування багатьох людей, які знайшли сили рухатися далі завдяки послугам Тернопільського обласного центру зайнятості.

Олена Черкаська в рідному Харкові викладала англійську та німецьку мови. Через війну вимушено переїхала до Тернополя. Почати тут усе спочатку й відкрити мовний центр допоміг мікрогрант (150 тис. грн) від Тернопільського Центру зайнятості.

Учасник бойових дій Тарас Шевчук розвиває невеликий бізнес – виробництво снеків. Розширив асортимент і навіть створив три нових робочих місця теж завдяки грантовій допомозі від Центру.

Через цю ж установу знайшов роботу логіст Андрій Турів, який має інвалідність першої групи. А його працедавцю Ігорю Дорошу держава компенсувала облаштування робочого місця саме цього працівника – щоб було зручно, комфортно, безпечно.

В обласному центрі зайнятості допомагають учасникам бойових дій, людям з інвалідністю та внутрішньо переміщеним особам у межах урядової програми «Власна справа», надають гранти для ВПО, ветеранів та членів їхніх сімей, компенсацію на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю – і це далеко не повний перелік послуг установи.

На базі центру зайнятості діє:

  • Сенсорна кімната для індивідуальних співбесід, комфортного отримання послуг служби зайнятості осіб з особливими потребами в спілкуванні, осіб на кріслі колісному та людей з порушенням слуху чи зору.
  • Коворкінг-центр та кар’єрне консультування.

Фото та відео Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео