Рекорд з виготовлення найдовшої в Україні ковбаси відтепер належить Тернополю (відео)

MVI_1045.00_00_12_06.Still001

Сьогодні на Театральному майдані міста в рамках І фестивалю локальної їжі та культури Тернопільська Брама відбулося встановлення нового рекорду України. Ковбасу для рекорду виготовили на Тернопільському мясокомбінаті.

Ми хочемо встановити рекорд Тернопільщини – найдовша ковбаса України. Ми доклалися і зробили все, щоб це був смачний і рекорд, і щоб ми змогли це роздати тернополянам та гостям міста, а також, щоб вони могли скуштувати продукцію Тернопільського м’ясокомбінату, - каже Іван Чайківський, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

Приготування ковбаси рекордної довжини зайняло чимало часу, але устаткування та технологія, завдяки якій виготовили виріб значно спростили роботу технологам. Інженери компанії розробили спеціальну конструкцію, на яку намотали ковбасу. Це дозволило її з легкістю транспортувати. До речі, вага ковбаси понад 200 кілограм.

Технолог Тернопільського м’ясокомбінату Любов Козіцька розповідає:

Готувалася ковбаса 4 години, 8-ма чоловіками. Потім ми давали її на копчення до 2, 5 годин на термокамерах.

Перед встановленням рекорду попередньо проводилися технічні заміри виробу на Тернопільському м’ясокомбінаті, щоб пересвідчитися у тому, що довжина ковбаси відповідає рекордним розмірам і дійсно може позмагатися з попереднім досягненням черкаських колег. До цього довжина найбільшої в Україні кобаси мала 365 метрів.

Тернопільським рекордсменам вдалось увійти до Книги Рекордів України та побити раніше встановлений рекорд у Черкасах.

Мені дуже приємно, що Тернопіль підтверджує титул, який отримує вже впродовж кількох років, а саме титул гастрономічних рекордів. Це місто, де встановлені мабуть найсмачніші рекорди України, - коментує Лана Вєтрова, керівник Національного Реєстру Рекордів України.

Дегустували копчений виріб просто на Театральному майдані. Смакоту місцевого виробництва мав нагоду скуштувати кожен.

Ковбаса Тернопільського м’ясокомбінату вийшла в діаметрі до 2 см, а довжина її сягала 547 метрів та 8 сантиметрів.

[embed]https://youtu.be/R-enJoW1NLI[/embed]

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео