Орест Сарматський

І корови мають свій парад (Агро-новини)

чер03

«Основне завдання цього заходу - поділитися один з одним потрібним досвідом та примножити свої здобутки й успіхи», -  зазначив заступник голови Запорізької ОДА Олександр Бабанін під час відкриття Другого всеукраїнського параду голштинських порід. На думку керівника Української голштинської асоціації Ігоря Присяжнюка, основна мета тематичного заходу - зацікавити плеяду тваринників саме цією породою ВРХ.

"Ми провели другий всеукраїнський парад голштинських порід за підтримки АВМ, ВАР, Мінагрополітики. Людям це дійсно цікаво, це новинка. Проведенням цих парадів ми хочемо показати, що в кожному господарстві є достойні тварини, яких варто показувати, тому що екстер’єр, вигляд цих тварин є робота цих людей. Це не тільки генетика. А й правильне їх вирощення, розведення, лікування. Проведенням правильних заходів з телятком ми зможемо добитися, виростити гарну та красиву, а, головне, продуктивну корову", - заявив він.

03g
03g

Фруктово-ягідні регіони, що постраждали від негоди

Agravery.com співставив карту найбільш фруктових регіонів із переліком регіонів, що постраждали від негоди.

Найбільше від негоди постраждают косточкові сади - абрикоси, черешні, вишні, які до початку дії циклону почали квітнути навіть в північних областях України. Але не минеться ця погода і для зерняткових - груш та яблук, що ростуть в південних областях. Згідно даних Держстату, загалом в Україні 196,7 тисяч гектар під садами. Розбивку по окремим видам дерев не робить ніхто, але, враховуючи кількість вишень або абрикос в господарствах населення, не важно прикинути, де постраждав майбутній фруктово-ягідний врожай.

030a
030a

Сільське господарство складає сьогодні 12% ВВП

Про це сказав президент України Петро Порошенко, передає прес-служба.

«Сьогодні 12% ВВП — це сільське господарство. Аграрний комплекс вийшов на найбільше джерело валюти, яка надходить до держави та забезпечує міць української гривні», — звернувся до присутніх

Президент висловив переконання, що українське сільське господарство нині демонструє активний розвиток.

«Інтенсифікація виробництва, використання засобів захисту рослин, добрив, технологій, техніки сьогодні забезпечує такі врожаї, про які раніше ніхто не чув», — зазначив він.

03b
03b

Петро Порошенко наголосив, що Україна та українські аграрії мають скористатися попитом на свою продукцію для розвитку галузі.

"Впевнений в тому, що зростання попиту на сільськогосподарську продукцію зараз нам, українцям, треба використати як стимул інноваційно-інвестиційного розвитку аграрного сектору, — сказав президент. —Саме на нього ми покладаємося в економіці реформ".

Вибір читачів за тиждень

Відео