Ростислав Фук

Понад трьом тисячам боржників із Тернопільщини можуть відключити електропостачання

Уряд зняв мораторій на припинення електропостачання боржникам

світло

Тепер, у разі наявності заборгованості за спожиту електричну енергію, постачальник універсальних послуг «Тернопільелектропостач» має право на її припинення споживачу із дотриманням вимог Правил роздрібного ринку електричної енергії. Про це повідомили у пресслужбі «Тернопільобленерго».

Як ідеться в повідомленні, за останні дні 2023 року Уряд скасував мораторій на відключення боржників за надані житлово-комунальні послуги, в тому числі і за електроенергію.

Оператор системи розподілу ВАТ «Тернопільобленерго», на вимогу постачальника та відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, зобов’язаний провести відключення електропостачання у споживачів, які  заборгували за спожиту електроенергію, – йдеться в повідомленні.

Станом на 31 січня вже направлено понад трьом тисячам боржників попередження про дату припинення електропостачання в разі не сплати боргу.

Якщо споживача відключили за заборгованість, то для відновлення електропостачання він повинен повністю сплатити борг, пені, штрафи та відшкодувати витрати за відключення та підключення об’єкту, які зазнав електропостачальник, і тільки потім оператор системи розподілу за зверненням ТОВ «Тернопільелектропостач» зможе відновити електроенергію протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів в сільській місцевості, – кажуть енергетики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео