Ростислав Фук

У Тернополі засновника громадської організації підозрюють у незаконному переправленні чоловіків за кордон (фото, відео)

Як встановила поліція, 48 чоловіків, дані котрих були внесені в систему «Шлях» за поданням громадської організації, не повернулися в Україну після перетину кордону

Оперативники відділу міграційної поліції спільно з працівниками Державної прикордонної служби, слідчого управління та обласної прокуратури викрили діяльність групи людей, які допомагали чоловікам перетинати кордон, надаючи їхні дані, для внесення у систему «Шлях». Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Відомо, що один з учасників – тернополянин, є засновником громадської організації і саме це сприяло доступу до системи перетину кордону. Його спільниками стали ще двоє чоловіків – тернополянин та житель Івано-Франківської області.

У ході реалізації матеріалів кримінального провадження було встановлено та доведено, що 48 осіб, з числа тих, дані котрих були внесені в систему «Шлях» за поданням громадської організації не повернулися в Україну після перетину кордону. Усі вони значилися, як водії, що мали здійснювати вантажні автомобільні перевезення гуманітарної допомоги. Оперативні заходи щодо незаконного перетину кордону іншими особами, котрим сприяли тріо зловмисників, тривають, – каже начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Тернопільській області Олександр Буняк.

У рамках кримінального провадження провели 12 санкціонованих обшуків. Серед вилученого – документація громадської організації, авто, мобільні телефони, комп’ютерна техніка.

Усім трьом учасникам групи повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Тернополянин роздавав чоловікам призовного віку фальшиві військові квитки

На Тернопільщині викрили ще один канал переправлення ухилянтів через кордон

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео