Віра Олександрович

Про що тернополянам у податковій розкажуть без проблем, а про що - ніколи

Про що фіскали можуть розповісти публічно, а яку інформацію за будь-яких обставин триматимуть у секреті?

Відповідь не це запитання «Терену» дали у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

  • Публічна інформація – це відображена і задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена у процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка перебуває у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, - кажуть у податковій.

Тож публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених Законом від 13.01.2011 р. за №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон).

  • До публічної інформації із обмеженим доступом належить конфіденційна, а також - таємна і службова інформація, - уточнили у податковій. – Причому інформацію, яку розпорядники зобов’язані оприлюднювати, визначили у ч. 1 ст. 15 Закону.

Отже, запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, причому - без пояснення причини подання запиту (ч. 2 ст. 19 Закону - прим.).

  • Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним, - додають у податковій. - Запити можна подавати в усній, письмовій чи іншій формі, тобто поштою, факсом, телефоном, електронною поштою - на вибір запитувача (ч. 3 ст. 19 Закону – прим.).

До слова, Порядок складання і подання запитів на отримання публічної інформації, що перебуває у володінні органів ДФС України, затвердили наказом Міністерства фінансів України від 10.03. 2015 р. за №309. Про що зазвичай запитують у тернопільській податковій – читайте ТУТ і ТУТ.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео