Віра Олександрович

Офіційно і швидко: тернополянам тепер легше дізнатися про свої доходи

кабінет_електронний

Інформацію про доходи в електронному вигляді тернополяни можуть отримати офіційно.

У цьому запевнили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Зокрема, на офіційному веб-порталі ДФС України працює модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника», до якого можна увійти за адресою https://cabinet.sfs.gov.ua або скориставшись на веб-порталі ДФС (sfs.gov.ua – прим.) банером «Електронний кабінет платника».

Отримання фізособою-підприємцем – платником єдиного податку або фізособою-підприємцем, яка перебуває на загальній системі оподаткування (далі – ФОП), інформації про доходи здійснюється у приватній частині особистого електронного кабінету платника (далі – ЕКП) із використанням лише електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) фізособи, - уточнили у податковій.

ФОП, яка має чинний посилений сертифікат ЕЦП фізособи, може сформувати «Запит на отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи/декларації про доходи та витрати осіб, які звернулись за призначенням субсидій» для отримання інформації про себе.

Середня тривалість обробки такого запиту - до однієї години, - стверджують у податковій. - За результатами обробки запиту, до особистого ЕКП надходить «Відповідь про суми виплачених доходів і утриманих податків із Державного реєстру фізосіб-платників податків».

До слова, відомості про суми отриманих доходів і суми сплачених податків надають на підставі:

- податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізосіб, і сум утриманого із них податку (форма №1ДФ), форма якого затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. №4;

- податкової декларації платника єдиного податку фізособи-підприємця, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 р. №578;

- податкової декларації про майновий стан і доходи, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 р. №859.

Слід зазначити, що відомості про суми отриманих доходів і суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), а відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео