Віра Олександрович

Тернопільщина: чому податківці сказали «так» лише 26 разів

Звіти

Про стан розгляду письмових звернень розповіли у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом січня-квітня цього року до органів ДФС у Тернопільській області надійшло 61 письмове звернення, - кажуть у податковій. - Серед листів – 58 заяв і 3 скарги, причому колективних звернень не надходило.

Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше (тобто - 26) надійшло у Тернопільську об’єднану державну податкову інспекцію (ОДПІ) і ГУ ДФС в області (21). Решта – у Кременецьку і Бучацьку ОДПІ (9 і 5, відповідно).

Серед авторів письмових звернень є четверо пенсіонерів, підприємець, працівник бюджетної сфери, дві фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, а по 53 громадянах соціальний стан авторів звернень не визначено.

За тематикою, 22 звернення (36%) стосувалися інформування про ухилення від сплати податків, адміністрування загальнодержавних податків – 13 (21,3%), реєстрації та обліку платників – 6 (9,8%), адміністрування місцевих податків – 4 (8,6%) тощо.

Із усіх отриманих письмових звернень розглянули у встановлений законом термін 56, - кажуть у податковій. - Ще 5 звернень перебувають на виконанні, термін розгляду за якими не настав.

За результатами розгляду, 26 звернень вирішили позитивно, надали роз’яснення у 7 випадках. Ще 5 звернень перенаправили за належністю, 14 - не підлягали розгляду. Ще два звернення повернули авторам і відмовили у двох випадках.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео