У ДТП на дорогах Тернопільщини загинули 6 дітей

IMG_9757

Сьогодні, 31 серпня, у Головному управлінні Національної поліції в області прозвітували про дитячий травматизм у надзвичайних ситуаціях на Тернопільщині.

Від початку цього року діти потерпіли в 79-ти злочинах на Тернопільщині. В основному це крадіжки, втрата майна.

- В основному це мобільні телефони, тому ми хочемо звернути увагу батьків, аби вони пояснювали дітям, що найкращим охоронцем їхнього майна є вони самі, що не потрібно залишати власні речі без нагляду, - каже начальник відділу ювенальної превенції ГУНП у Тернопільській області Петро Тихович.

IMG_9752
IMG_9752

Серед злочинів значне місце займає нанесення тілесних ушкоджень дітям. Також малеча часто стає об’єктом шахрайства. Щодо ДТП, то їх від початку року на дорогах області за участю дітей трапилося 105, у них загинуло 6 дітей.

- Ми всі пам’ятаємо той випадок, коли у Тернополі на вулиці Лесі Українки на смерть збили 3-річного хлопчика, який вибіг на проїжджу частину. Хочу нагадати батькам, що більша частина таких трагедій відбувається саме через те, що діти залишаються без належної уваги дорослих, - наголошує Петро Тихович.

IMG_9764
IMG_9764

Що ж до самого Тернополя, то від початку року аварій за участі дітей тут трапилося 18, - у них 13 травмувалися, та одна дитина загинула.

IMG_9762
IMG_9762

- Часто причиною дитячих аварій стає перехід дороги у невстановлених місця. Аналіз ДТП свідчить, що більшість ситуацій трапляється, коли діти йдуть до школи, або повертаються звідти самі, - пояснює начальник сектору безпеки дорожнього руху УПП Тернополя Андрій Петрук.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео