Чи стануть кременецькі депутати на захист тварин?

цирк без тварин

У Кременці міська рада може заборонити пересувні цирки з тваринами. Одне з питань, яке розглядатимуть депутати на найближчому сесійному засіданні 11 жовтня, стосуватиметься саме цієї проблеми.

До міськради звернувся народний депутат з проханням врахувати вимоги Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин повідомив заступник міського голови Ярослав Риндич.

- Гадаю, швидше за все, кожен випадок розглядатимуть окремо, комісійно, – каже Ярослав Риндич. – Залежить від рішення депутатів. Адже у різних цирках чи звіринцях умови тримання тварин можуть відрізнятися.

Нагадаємо, влітку в Україні набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

цирк
цирк

Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як «знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі». Також йдеться про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще,  порушення правил утримання тварин.

За побої та знущання над тваринами загрожує штраф від 3400 до 5100 грн., а якщо знущання колективне, то можна заробити 15 діб адмінарешту. Від 3 до 5 років обмеження чи позбавлення волі загрожує за вбивство тварини в присутності дитини. Найбільше покарання – до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео