Оксана Бучко

Метеозалежним тернополянам варто поберегтися найближчими днями

d64c53aebbf840d2c5f06a1f4de1483c

Тернополянам, організм яких реагує на зміну погоди чи особливі природні явища, як от геомагнітні бурі, варто уважніше прислухатися до власного самопочуття. Адже метеорологи та астрономи попереджають про початок серйозної магнітної бурі, яка накрила Землю вже у вівторок, 7 листопада.

Як повідомляє segodnya.ua з посиланням на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця, сьогодні, 8 листопада, активність магнітної бурі дещо знизиться, але вже завтра вона повернеться з новою силою.

Фахівці впевнені, що шторм триватиме щонайменше 4 дні. Щоправда, наступної подібної «гості» тернополянам не доведеться довго чекати, адже прогнозують її на 20 листопада.

1_07

2_03

Діяльність сучасних електро та радіо приладів нерозривно пов'язана з електричним струмом в навколоземному космічному просторі, іоносферою і магнітосферою. Під час магнітних бурь відбувається нагрівання і розширення іоносфери, що негативно впливає на радіозв'язок і роботу супутників. Також, неодноразово були зафіксовані випадки перенапруги і проблем з постачанням електроенергії під час потужних сплесків на сонці.

Підвищена метеочутливість перетворює людей в своєрідних метеобарометрів. Їх метеозалежність проявляється наступними симптомами: головний біль, почастішання серцебиття або болі в області серця, дратівливість, розлади сну та загострення хронічних захворювань (стенокардія, вроджений порок серця, серцева недостатність, гіпертонічна хвороба, нервово-психічні захворювання, артрит, анемія та ін).

Рекомендації у боротьбі з метеозалежністю

Оскільки від метеозалежності страждає половина жіночого і третина чоловічого населення планети, то важливе місце займає попередження цього явища.

1. При зміні погоди, відмовтеся від жирних і білкових страв. Віддайте перевагу молочним і рослинним продуктам харчування, морепродуктам. Не перевантажуйте шлунок перед сном.

2. Започаткуйте хорошу звичку — приймати вранці контрастний душ.

3. Намагайтеся, по можливості, уникати прийому лікарських препаратів і при сильних мігренях масажуйте мочки вух. Використовуйте інгаляції ефірних масел.

4. Щоб застерегти організм від зниження артеріального тиску, займайтеся будь-якою нетяжкою фізичною працею або простими фізичними вправами.

5. Якщо під час зміни погоди ви відчуваєте перезбудження і занепокоєння, то приймайте теплі ванни з лавандою, і пийте чай з фенхелем.

Вибір читачів за тиждень

Відео