Орест Сарматський

Росіяни знайшли заражених кабанів, які прибігли з України (Агро-новини)

06

Россільгоспнагляд переконує – на кордоні з Україною знайшли сліди диких кабанів, заражених африканською чумою. Звідки прибігли тварини – вистежили за слідами, пише “Агро-Центр”.

Як повідомляє російська служба, співробітники управління Екоохотнадзору і мисливці виявили сліди диких кабанів, які вели з території України вглиб району. Пішовши по сліду, в заплаві річки Оскіл вони виявили трупи шести тварин – дорослої самки і п’яти поросят. Про цей випадок було повідомлено в міжрайонну ветлабораторію, яка відібрала проби патологічного матеріалу. Їх дослідження виявило вірус АЧС.

0602
0602

В даний час на території мисливського господарства введені заходи по локалізації вірусу.

Солодкий бізнес: Україна у великих обсягах експортує цукор

Україна повністю забезпечила себе цукром та зможе вільно його експортувати, пише “Агро-Центр” з посиланням на Мінагрополітики. Щоправда, цього року експортуватимуть менше, ніж торік.

0601
0601

Всього в Україні працюють 46 цукрових заводів. Вони вже виготовили півтора мільйони тонн цукру при внутрішній потребі в 1,49 мільйонів тонн. Очікується, що цьогоріч буде вироблено близько двох мільйонів тонн цукру – ця сума на рівні минулого року. Експортний потенціал оцінюється у 460 тонн цукру. Минулого ж року було експортовано 770 тисяч тонн.

“Золоте вугілля” добувають на Вінниччині

Звичайну солому після жнив у фермерському господарстві “Вищеольчедаївське”, що на Мурованокуриловеччині знають як перетворити у бізнесовий на екологічний проект. Керівники господарства Володимир та Руслан Дмитруки придумали відкрити власну лінію по виробництву паливних брикетів, пише Агро-Центр.

0603
0603

Загалом із аграріями Вінницької області проводиться велика просвітницька робота, аби ті не спалювали пожнивні рештки. Адже це велика шкода для екології: забруднення повітря, руйнування екосистем рослинного і тваринного світу, зниження родючості ґрунту. Виробництво паливних брикетів – це можливість забезпечити заклади соціальної сфери новим видом екологічного палива. Нині в Україні вже є 5 подібних ліній, зокрема дві з яких на Вінниччині.

Вибір читачів за тиждень

Відео