Тернополянам на замітку: як боротися із «хандрою» взимку

Screenshot-5-1

Більшість тернополян із приходом зими хочуть залишатися вдома та нічого не робити. Вони починають сумувати та «хандрити». Проте є декілька порад, як підняти собі настрій взимку.

Одним із найкращих способів підняти собі настрій – прогулятися на свіжому повітрі. Так, холодне зимове повітря бадьорить та освіжає, а коротка прогулянка особливо корисна за декілька годин до сну, пише 1+1.

Також варто приготувати собі смачного чаю чи какао за спеціальними рецептами.

Один із варіантів приготування смачного какао:

Розтопити шоколад (чорний або білий) у каструлі, додати ванілі, трішки кави та молока. І все довести до кипіння.

Також врятуватися від поганого настрою допомагає шопінг.

Ну і як варіант, можна приготувати зимовий десерт. Запах щойно спечених смаколиків не може не викликати посмішку.

До прикладу, нижче рецепт домашніх цукатів

Інгредієнти:

  • Апельсини – 3 шт
  • Цукор – 250 г
  • Вода – 100 мл

Приготування: На 10-15 секунд заливаємо апельсини киплячою водою, потім злегка обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо апельсини рівними кружальцями по 5 мм. У каструлі цукор заливаємо водою і доводимо до кипіння. Викладаємо в сироп кружальця апельсинів і варимо на маленькому вогні, час від часу акуратно перемішуючи. На деко встановлюємо решітку, духовку нагріваємо до 160 градусів. Коли шкірочка апельсинів провариться – потемніє, за допомогою шумовки викладаємо кружальця на решітку і підсушуємо цукати у духовці 15 хвилин. Готові цукати перекладаємо у герметичну коробку. За бажанням можна вмочити половинки цукатів у розтоплений чорний шоколад і викласти на пергамент, доки підсохнуть.

І останній, проте не менш цікавий спосіб не «хандрити» - це подорож.  Відправтесь із сім’єю або друзями у коротку мандрівку, що допоможе відновити сили та підняти настрій. Наша країна повна мальовничих місць, що гостинно приймуть вас, зроблять життєрадісними та щасливими.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео