Віра Олександрович

Конфлікт: ринок «Аляска-Тер» - наразі працює, а депутати вивчають проблему (відео)

Пікет (Copy)

Одну браму, що перекривала вхід до ринку «Аляска-Тер» на бульварі Куліша, - розвалили. Другу – розтягнули. У вихідні – 16 і 17 грудня там уже торгували.

Втім, люди не заспокоїлися - організували цілодобове чергування, аби їх знову не застали зненацька. А передували цьому, до слова, – кілька днів активних протестів, протистояння із керівництвом ТОВ «Тернопільський центральний ринок» і участь активістів у сесії міської ради Тернополя.

Заварені ворота_Навр (Copy)
Заварені ворота_Навр (Copy)

Люди_ринок_Навр (Copy)
Люди_ринок_Навр (Copy)

У залі і під стінами мерії 15 грудня відбулося чимало цікавого (читайте - ТУТ і ТУТ). І «Терен» повідомляв, що одна із груп протестувальників прийшла до депутатів, щоб добитися збереження своїх робочих місць на ринку «Аляска-Тер».

[embed]https://youtu.be/76_AWjwKLcM[/embed]

Нагадаємо, 11 грудня на території ринку невідомі у чорному намагалися пошкодити майно підприємців, які мають там ятки. Як повідомила громадська активістка Катерина Бойко, із балкона власної оселі це помітили люди, які мають магазин на території того ринку. Відтоді і почалося протистояння – із втручанням міських депутатів, пікетами, викликами поліції тощо.

Ринок_Машл (Copy)
Ринок_Машл (Copy)

Під час сесії уповноважений представник підприємців із ринку коротко описав історію конфлікту і пояснив, що перемовини із керівництвом ТОВ «Тернопільський центральний ринок» наразі не дають результату.

[embed]https://youtu.be/OPTe_M54Zlo[/embed]
Ми сидимо просто під брамою. Товар у багатьох псується, - розповідає він. – Знаємо лише те, що на місці торговиці планують зводити багатоквартирний будинок.

Втім, виявилося, що жодного дозволу на зведення житла у тій місцині міська рада не давала. І з питанням щодо землі і відповідних відносин ще треба розібратися. Окрім того, підприємцям, які від 90-х працюють на ринку «Аляска-Тер» і не мають інших засобів до існування, не запропонували ніякої альтернативи. Адже місця для них на інших торговицях, за інформацією ТОВ «Тернопільський центральний ринок», - таки немає.

Протестувальники у залі (Copy)
Протестувальники у залі (Copy)

Депутати визнали, що ситуація – дійсно дуже складна, а тому погодилися на пропозицію своєї колеги Наталії Шоломейчук і створили тимчасову комісію, аби в усьому достеменно розібратися. «За» проголосували 28 обранців тернополян. Отже, швидкого завершення чергового «земельно-забудовного» конфлікту очікувати марно.

Фото і відео автора, а також фото зі сторінки Романа Навроцького і Бориса Машлянки у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео