Неймовірні витвори руками майстрині із Тернополя (фото)

26102738_10214828666493651_1387059744_n

Що вийде, якщо взяти палички кориці, сушені мандаринові шкірки, ялинкові шишки,  жмуток сіна, кольорове пір’я та… коробочку лотосу? Вийде… оригінальна новорічна прикраса, особлива і неповторна, тепла й справжня, своєрідне привітання, створене власноруч… Власне, такі теплі дива і майструє тернополянка Світлана Грекул.  Всерйоз їх виготовленням жінка зайнялася порівняно недавно, проте за рік роботи її  колекція рукотворів — віночків, топіаріїв та декоративних ялинок — налічує уже чимало ексклюзивних, унікальних та неповторних витворів. Двох однакових серед них не знайдеш! І такі усі вони теплі, душевні! Відоме твердження про те, що у кожній з робіт залишається частинка душі майстра, що їх створив — не порожня риторика. У такій роботі, переконана сама майстриня, потрібні не лише певні навики і неабияке терпіння, а й відповідна атмосфера і головне — хороший настрій. Творити красу можна лише тоді, коли душа сповнена позитивними емоціями, пише nova.te.ua.

За фахом пані Світлана — медсестра-анестезист, проте потяг до творчості, зізнається жінка, у неї в крові…

— Чого я тільки не творила! — сміється. — І нитками та бісером вишивала, й імбирні пряники випікала-розмальовувала, і навіть Ейфелеву вежу із шоколаду та розписаного печива майструвала! Кілька років тому захопилася виготовленням «їстівних» букетів. Тут уже пішли в хід усі можливі фрукти-овочі, і солодкі зефірки, є навіть букети із ковбасою та гострим перцем! Є й ексклюзивні зимові варіанти — зі свіжими мандаринами, ялинковим гіллям та власноруч спеченим і розписаним імбирним печивом!

— Якщо хочеться творити,  то інструмент вторинний, — каже пані Світлана.  — Тому з, на перший погляд, неймовірного та непоєднуваного набору «інгредієнтів» можна витворити справжнє диво! Як-от, наприклад, «ялинку» із сизалю та сіна, прикрашену бодяном та сухофруктами: мало того, що запаху-у-у-уща, то ще й оригінальна та довговічна! І природа скаже «дякую»…  Буває, продавці у магазині, дивлячись, як я скуповуюся, не втримаються, аби не запитати: «А що ви нині цікавого майструватимете?» (Сміється — авт.) Творчих ідей ще дуже й дуже багато, буває, руки не встигають за головою…  Та й захоплює ця робота настільки, що, спробувавши хоч раз, стаєш її «заручником» на все життя. Адже такі святкові рукотвори переносять вас у інший світ — чарівний і таємничий, як казка…

Нині вибір новорічних сувенірів та прикрас задовольняє вимоги найвибагливіших покупців: чи не на кожному кроці їх, як то кажуть, до кольору, до вибору. Але хочеться чогось особливого, неповторного. Справжнього. І ексклюзивна новорічна прикраса, заряджена теплом рук того, хто її творив, нестиме неймовірну енергетику і стане промінчиком справжньої живої приязні, знаком особливої уваги і любові для близької вам людини. А сам процес її виготовлення може захопити вас і надовго стати вашим хобі, переконана пані Світлана.

Вибір читачів за тиждень

Відео