Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: за товари із Росії можна добряче «влетіти»

Агресор

За ввезені товари із країни-агресора на тернополян чекає серйозна відповідальність, наголосили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну від 30.12.2015 р. за №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять із Російської Федерації» (далі – Постанова №1147) до 31 грудня 2018 року (включно) заборонили ввезення на митну територію України товарів, що походять із Російської Федерації (за переліком згідно із додатком до Постанови №1147).

- Таким чином, товари, переміщення яких через митний кордон України заборонили законодавством, із 10 січня 2016 року не пропускають на митну територію України, - нагадують у Тернопільській митниці. - Також ввезення таких товарів громадянами у період із 10 січня 2016 року до 31 грудня 2018 року заборонили, відповідно до вимог чинного законодавства.

При переміщенні товарів із порушеннями митних правил вживатимуть заходи щодо фіксації правопорушень і притягнення осіб до відповідальності.

- Так, за провезення через «зелений коридор» товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонили або обмежили законодавством, або товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму, накладають штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 грн, - продовжують фахівці. - А якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонили або обмежили законом, – ці товари ще й конфіскують.

Якщо переміщення відбувалося поза митним контролем або із приховуванням від митного контролю, то до порушників застосовують штраф у розмірі 100% вартості товарів і їх конфіскують.

- Також конфіскують транспортні засоби, що переміщували товари поза митним контролем, або у яких були спеціально виготовлені сховища, тайники, - наголошують митники.

При виявленні факту зберігання, перевезення, придбання чи використання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або із приховуванням від митного контролю, до правопорушників застосовують стягнення у вигляді штрафу – 100% вартості цих товарів, транспортних засобів або їх конфіскації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео