Орест Сарматський

У Тернополі біля найбільшої в Україні шопки бачили тих, кому аплодували у Франції, Італії, Швеції та Польщі (фоторепортаж)

заставка02

Відомий в Україні та Європі ансамбль записав нові колядки у храмі святого Петра в Тернополі.

У різдвяні дні у церкві святого Петра в Тернополі, де розташована найбільша в Україні шопка, ансамбль «Оріана» – лауреат Всеукраїнського конкурсу-фестивалю бандурного мистецтва зробив запис новорічно-різдвяних колядок. На тлі різнокольорових вогнів шопки спів та гра бандуристок Наталії Гоцик, Ірини Губ’як та Юлії Рудницької зворушили кожного, хто був цього дня у храмі.

s03
s03

s04
s04

s05
s05

s06
s06

s01
s01

s02
s02

Нагадаємо, що цей ансамбль існує близько двадцяти років і за час своєї творчої діяльності став одним із кращих музичних колективів Тернополя та отримав визнання спеціалістів бандурного мистецтва України. Ансамбль є знаним і бажаним гостем за кордоном, де неодноразово представляв нашу країну на концертах високого рівня.

Велика кількість концертних виїздів за межі України свідчить про високе реноме ансамблю. Колектив приймали у Польщі, Швеції, Франції, Італії.

До репертуару тріо «Оріана» входять різноманітні твори українських композиторів, народні пісні. Новим у виконанні бандуристок є твори всесвітньовідомих композиторів Леонтовича, Каччіні, Доги, Шуберта, Вівальді, які унікально звучать на бандурі. Учасники колективу постійно шукають  нові цікаві твори для розширення репертуару ансамблю. Більшість творів звучить в обробках самих артистів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео