Віра Олександрович

Тернопільщина: яка зарплата – такі й доходи у казні

Бюджет

Місцеві бюджети Тернопільщини лише у січні отримали 263,1 млн грн. Причому забезпечили цю суму здебільшого… наші зарплати.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- До місцевих бюджетів області у січні надійшло 263,1 млн грн податків і зборів, - уточнюють у податковій. - Порівняно із січнем 2017 року надходження зросли на 69,4 млн грн, або на 36%.

Основним джерелом наповнення місцевих скарбниць був і залишається податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), тобто подать із наших із вами зарплат. Його у січні надійшло аж 153,2 млн грн.

- Єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва мобілізували до місцевих бюджетів 67,1 млн грн, - кажуть у податковій. - Надходження акцизного податку із роздрібного продажу підакцизних товарів у січні склали 9,3 млн грн.

До речі, особами, відповідальними за нарахування, утримання і сплату (перерахування) до бюджету ПДФО і військового збору, є податкові агенти, які виплачують доходи фізичним особам, а також платники податків, які одержують доходи не від податкових агентів. При цьому ПКУ передбачає для деяких способів виплати доходів особливий порядок сплати ПДФО. Знаючи цей порядок, бухгалтер убереже підприємство від штрафних санкцій за неправильну сплату податків.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео