Кременецька майстриня Олена Локатир створює авторські іграшки вже шість років поспіль (фото)

o_1c737m7qibgbvhf2ekt7o1kur1t

Олена шиттям захопилася ще з студентських років. Придбала швейну машинку і майструвала різний одяг для себе та друзів. Про це пише сайт kremenets.city.

Ляльками жінка зацікавилася тоді, коли створила свій перший виріб для хрещеної у подарунок на восьме березня.

Спочатку робила ляльки для свого задоволення, а потім почала й на замовлення. Тепер іграшки майстрині виглядають не гірше, ніж іграшки в сувенірних крамничках. Іноді ідеями для іграшок стають реальні люди та їх історії.

Кожну іграшку Олена намагається зробити унікальною й додати якусь «цікавинку». Для розпису обличчя ляльок Олена використовує акрилову фарбу. Спершу наносить на папір риси обличчя,  а потім вже переносить на тканину.  Серед її виробів найбільше іграшок, виконаних у стилі тильда та культурно-панчішною технікою. Для кожної техніки потрібен особливий вид тканини (для тильди лише натуральні матеріали),  нитки, наповнювачі ляльки (холафайбер, синтепон), треси  - для волосся, а також декоративні елементи – мереживо, ґудзики, стрічки, квіточки та інші.  Більшість матеріалів замовляє через Інтернет. Для волосся ляльок використовує різні матеріали: нитки – бюджетний варіант, треси - дорожчий.

Окрім ляльок, жінка виготовляє звірят й казкових персонажів (Санта Клаус, сніговик Олаф з «Холодного серця»).

Як зазначає,  мотивують й водночас надихають її вихованці, власні діти та всі, хто цінує її роботу. Особливо завдячує своєму чоловікові, який підтримує у всіх справах.

o_1c737ks6m1j52mkv11oi1tgl1o0av
o_1c737ks6m1j52mkv11oi1tgl1o0av

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео