Віра Олександрович

Тернопільщина: хабарників спіймали у міграційній службі, Держархбудінспекції і управлінні юстиції (відео, фото)

Управління

Трьох хабарників серед посадовців спіймали на Тернопільщині від початку цього року. Сума неправомірної вимоги у середньому становила 11 900 грн.

Про це розповів начальник управління захисту економіки у Тернопільській області Департаменту захисту економіки Національної поліції (ДЗЕ НП) України Олександр  Шкарівський.

Нагадаємо, нещодавно про підсумки діяльності підрозділу у 2017 році він звітував на колегії обласної держадміністрації (читайте ТУТ прим.). Тому на цьому правоохоронець акценту не робив, а перейшов до «свіжих» фактів. Спершу Олександр  Шкарівський коротко описав функції і повноваження своїх підлеглих.

[embed]https://youtu.be/Hq6EcN9XezI[/embed]

За поточний період працівники обласного управління захисту економіки внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 32 кримінальних провадження. Стосувалися вони навіть службовців і посадовців категорії А, тобто - найвищої. Серед спійманих на протиправному був і один депутат. Щодо п’яти епізодів, які перебувають на супроводі, за його словами, фігурантам справ, що стосуються економічних злочинів, уже оголосили про підозру. У двох випадках матеріали передали до суду із обвинувальними висновками.

Шкарівський
Шкарівський

- Аж 18 із цих справ – тяжкі і особливо тяжкі злочини, - стверджує він. – Тобто йдеться про неправомірну вигоду.

Окремо і докладніше Олександр Шкарівський спинився на трьох зафіксованих випадках хабарництва. У всіх справах підозрювані – держслужбовці. Прізвища Олександр Шкарівський не озвучував, бо ще тривають судові розгляди. Але сфери, у яких хабарники працювали – відомі: міграційна служба, Держархбудінспекція і управління юстиції.

[embed]https://youtu.be/dAz4e6S-i-k[/embed]

На його думку, успіхів у цій справі неможливо досягнути без співробітництва між різними гілками правоохоронної системи України.

[embed]https://youtu.be/PZCpcuSiAEA[/embed]

Нагадаємо, під час прес-конференції йшлося також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із групи Управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НП України  у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео