Віра Олександрович

Усе спокійно: Джиджора не претендує на крісло головного поліцейського Тернопільщини (відео)

Прес_конф2

Чутки про конфлікт, що виник між керівником управління внутрішньої безпеки Головного управління Національної поліції (ГУ НП) у Тернопільській області Василем Джиджорою і головним поліцейським краю Олександром Богомолом, спростували обидва фігуранти цієї, начебто, скандальної справи.

Нагадаємо, «Вільні Люди Тернопіль - Самооборона Майдану» на своїй сторінці у «Фейсбуці» нещодавно оприлюднили інформацію про те, що підлеглі Василя Джиджори виявили і задокументували розтрату державних коштів службовими особами ГУ НП в області. Згодом, на підставі їхніх матеріалів, у прокуратурі Тернопільської області порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України.

Фото з Фейсбуку
Фото з Фейсбуку

На думку активістів, це свідчило про нагнітання боротьби за крісло головного поліцейського Тернопільщини із відповідними наслідками для краян і правоохоронної структури. Тож цю інформацію відразу підхопили і оприлюднили на кількох тернопільських інтернет-сайтах. Втім, насправді, усе – не так, стверджує Олександр Богомол.

[embed]https://youtu.be/CDkZ6yCcvmw[/embed]

- Взаємодія між Національною і патрульною поліцією, Службою Безпеки України, а також управлінням внутрішньої безпеки є такою, як прописано у Законах України, - наголосив пан Богомол. – Ніякі компромати, вкиди інформації точно не вплинуть ані на цю взаємодію, ані на нашу роботу.

Отже, на фінансову допомогу від держави через отримані травми претендували 19 поліцейських. Серед них був і колишній заступник Олександра Богомола – Казимир Попіль. Нагадаємо, його звільнили з лав поліції за викрадення боєприпасів і незаконне їх зберігання. Ця справа свого часу набула на Тернопіллі чималого розголосу. Проте встигли виплатити гроші лише трьом заявникам, а тоді помітили, що у законі є певна невідповідність. Через це у поліції самі ініціювали перевірку, стверджує Олександр Богомол. Звісно ж, долучився відділ внутрішньої безпеки, адже такий контроль входить до його повноважень.

[embed]https://youtu.be/dMoSuGk3fQs[/embed]

Згодом цю ж думку підтвердив сам Василь Джиджора, який, за словами активістів, мріяв про крісло пана Богомола, тому і «копав» під нього. Насправді ж, правоохоронець запевнив, що департамент внутрішньої безпеки входить до структури Національної поліції України, а тому – йдеться про єдиний орган, що керується одним Законом «Про Національну поліцію». Після цього він коротко прозвітував про свій підрозділ і діяльність своїх колег.

[embed]https://youtu.be/qvORiOggLS8[/embed]

Нагадаємо, під час прес-конференції йшлося також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео