Віра Олександрович

Хуліганства у нападі на Турського тернопільські поліцейські вже не бачать (відео)

Прес_конф2

Версію про те, що на тернопільського екс-депутата Ігоря Турського напали із хуліганських мотивів, у поліції вже відкинули. Тож статтю, яку відразу інкримінували підозрюваному, дійсно можуть змінити.

Нагадаю, йдеться про події, що сталися у Тернополі 22 лютого. Тоді екс-депутат отримав ножове поранення у ногу. Його завдав невідомий. Згодом поліцейські з’ясували, що нападник – житель Кривого Рогу («Терен» про це писав ТУТ і ТУТ прим.).

- Кримінальне провадження розслідується, - говорить начальник обласного управління поліції Олександр Богомол. – Нами встановлені всі особи, які брали участь у цьому нападі. Оголошено підозру поки що одній особі. Ми зверталися до суду за дозволом на затримання цього чоловіка.

У поліції запевнили, що над цим розслідуванням працювали дійсно ретельно, тож зібрали максимум інформації. Мовляв, готові діяти далі, але процес спинився на рівні суду: правоохоронці попросили дозвіл на затримання нападника, але він на розгляд справи не з’явився, поскаржившись на стан здоров’я.

- Після отримання інформації перевіримо – де і як він лікується, - розповідає Олександр Богомол. – Це – в процесі. Ще раз говорю: ми встановили покроково – хто і що робив і якою була участь кожного фігуранта. Але відштовхуватися ми можемо від інформації, яку нам дав виконавець. Інші відмовилися давати свідчення.

[embed]https://youtu.be/xvxI2OW_fv4[/embed]

Швидше за все, підозрюваного звинуватять у завданні легких тілесних ушкоджень, що потягнули за собою розлад здоров’я, припускає головний поліцейський краю.

- Важко зараз сказати, яку і кому оголосять підозру, тому що хуліганський мотив у нас вже відпав, адже це був не безпричинно вчинений злочин, - пояснює правоохоронець. – Скоріше за все, це закінчиться кваліфікацією ст. 125 ч. 2 ККУ.

Олександр Богомол також повідомив: поліцейські знайшли ніж, яким вірогідно завдали поранення Ігорю Турському. Цей доказ - на експертизі. Під час розслідування поліцейські не лише переглянули години відеозаписів камер стеження, а й прочесали кілометри посадок у напрямку Кременця. Там шукали речі, які дорогою із автомобіля викинули підозрювані.

Додам, озвучувати прізвище замовника злочину у поліції не поспішають. За словами пана Богомола, цю інформацію ще перевіряють, як і припущення про зв'язок цієї справи із іншою, що сталася у Кременці у 2016 році. Йдеться про напад на активіста Віталія Ващенка (читайте ТУТ і ТУТ прим.). Тоді, як і тепер, під підозру потрапили жителі Кривого Рогу.

[embed]https://youtu.be/dfNVmZCzIE4[/embed]

Нагадаємо, під час прес-конференції йшлося також про таке – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео