Тернопільська письменниця Надія Сеньовська: «Кожен герой роману – прототип реальної людини» (фото)

IMG_1857 (Copy)

Сьогодні, 5 травня, тернопільська письменниця Надія Сеньовська розповідала слухачам з мистецького фестивалю «Ї» про богів. В «Бункермузі» відбулась чергова презентація роману-фентезі «Прокляття Лади».

Роман написаний в стилі фентезі і більшість персонажів є прототипами реальних людей. Авторка ділиться, що коли писала повість, то наділяла частково і своїми рисами героїв, і шукала серед знайомих людей схожість характерів із персонажами. Запитувала також у колег та знайомих, як би вони вчинили в тій чи іншій ситуації, що б сказали. Таким чином роман було написано на одному диханні.

Розпочала виступ Надія з вірша «Молитва до богині смерті», який напряму стосується книги. В творі головні герої це уособлення трьох стихій: вогню, води і землі.

Почалось все з того, що я писала для себе структуру міфології наших предків, робила схеми, малюнки і виникла ідея написати художній текст на цю тему. Роман проходить через часовий простір від початку створення світу і до сьогоднішніх днів 2013 року, в той час, коли була дуже холодна зима, - розповідає Надія Сеньовська, - Мені не писалось, поки я не уявляла собі персонажів. Всі ці міфічні істоти - це реальні персонажі серед нас: викладачі, друзі, знайомі.

IMG_1910 (Copy)
IMG_1910 (Copy)

IMG_1852 (Copy)
IMG_1852 (Copy)

На даний час пишеться продовження роману. Унікальність його полягає в тому, що в якому немає жодного негативного персонажу.

Наприкінці презентації слухачі задавали запитання.

IMG_1880 (Copy)
IMG_1880 (Copy)

Вибір читачів за тиждень

Відео