Віра Олександрович

Тернопільщина: краще без вечері лягати і без боргів вставати

Одна гивна

«Краще без вечері лягати і без боргів вставати», - такого принципу дотримуються на Тернопільщині. Тож за рахунок погашення податкового боргу бюджет краю вже отримав 18 млн грн.

Причому темпи розрахунку із бюджетами останнім часом тішать, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

 - На початку травня податковий борг у Тернопільській області становив 279 млн грн, причому лише за квітень його вдалося скоротити на один мільйон гривень, – кажуть у податковій. – Із початку року 505 юридичним особам, які допустили податковий борг на початку року, його вдалося зменшити аж на 32 млн грн. Причому у повному обсязі борги покрили 323 суб’єкти господарювання. Вони внесли 20 млн грн.

Зокрема, лише у квітні 237-ми юридичним особам, які допустили податковий борг до 1 квітня, його вдалося зменшити на 18 млн грн. Причому у повному обсязі це зробили 166 суб’єктів господарювання. Вони сплатили 7 млн  грн.

 - У рахунок погашення податкового боргу мобілізували до зведеного бюджету за 4 місяці цього року 18 млн грн, а до державного – 14 млн грн, – уточнюють у податковій.

До того ж, у січні-квітні 2018 року подали 44 звернення до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб на суму податкового боргу 13 млн грн. Окрім того, за цей же час задовольнили 25 звернень на суму 13 млн грн.

 - Щодо звернення про стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби, то до суду передали 111 позовів на суму податкового боргу 3 млн грн, – додають у податковій.

Із початку року надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету становлять 326 тис. грн, до державного – 46 тис. грн і до місцевих бюджетів – 280 тис. грн. Порівняно із відповідним періодом торік, ця сума до зведеного бюджету зросла на 216 тис. грн, або втричі, до державного – на 36 тис. грн (у 5 разів) і до місцевих бюджетів – на 180 тис. грн (тобто - утричі).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео