Тамара Коблик

Голова громади на Тернопільщині заплатить штраф за невиконання законних вимог прокурора

Постановою Лановецького районного суду Борсуківського сільського голову притягнули до адміністративної відповідальності та наклали штраф у розмірі 680 грн

Постановою Лановецького районного суду Борсуківського сільського голову притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 185-8 КУпАП (ухилення від виконання законних вимог прокурора) та наклали штраф в розмірі 680 грн. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурори Кременецької окружної прокуратури встановили, що земельні ділянки під Борсуківським закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів й Борщівським ЗЗСО І-ІІІ ступенів не сформовані та кадастровий номер відсутній і це є порушенням інтересів держави у сфері охорони права дітей на освіту.

Реалізовуючи повноваження щодо захисту інтересів держави, Кременецька окружна прокуратура в порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» скерувала запит голові Борсуківської сільської ради про надання відповідної інформації з метою встановлення підстав для представництва. Позаяк сільський голова безпідставно відмовив у наданні цієї інформації, прокурор склав протокол про адміністративне правопорушення, стосовно посадовця та скерував матеріали до суду.

Постановою Лановецького районного суду Борсуківського сільського голову притягнули до адміністративної відповідальності та наклали штраф у розмірі 680 грн.

Постановою Тернопільського апеляційного суду підтвердили законність дій прокурора та рішення суду першої інстанції залишили без змін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео