Оксана Бучко

Тернопільським студентам привезли вакансії (фото)

1527197059_267b6770

Поспілкуватись з потенційними роботодавцями, дізнатися інформацію про наявні вакансії, заповнити резюме і, навіть, пройти першу співбесіду мали змогу студенти ТНЕУ. У виші 24 травня провели День кар’єри ЄС.

Відвідувачі заходу мали можливість поспілкуватися з представниками ГО «Ліга Інтернів», ПАП «Агропродсервіс», «СЕ Борднетце-Україна», ТОВ «Тервікнопласт», КБ ПриватБанк, АТ Ощадбанк, , ТОВ «Сільпо-Фуд», ТОВ «Клевер Сторс», ТОВ «Епіцентр К», Компаній MagneticOne, Yaware, ТОВ «ІАІ ФОРТЕ ГРУП», ПП «Фенікс Консалтинг», ТзОВ «Мобіжук», РК «Максим», ПП «Самогонна ресторація», ТОВ «Волошин», ГС «Молодіжний центр», медіа корпорації RIA+, ПП «Аудит Софт», Бюро розвитку, «Marine Life» та іншими. Поспілкуватися з роботодавцями завітали слухачі курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей, які реалізовуються у рамках проекту «Україна–Норвегія».

1527197059_267b6782
1527197059_267b6782

Також студентам запропонували відвідати тренінги. Про неформальну та класичну освіту в Європі й про те, які можливості вона відкриває на українському ринку праці, студенти й молоді науковці дискутували з учасниками програми Young EU Ambassadors Аліною Микитишин і Віктором Савінком, а також з головою ГО «Центр Науки Тернопіль» Христиною Білінською.

Наймолодші учасники «Дня кар’єри ЄС» – студенти коледжів – взяли участь у лекції-грі «Як стати успішним? Визначення професійних навиків у школярів», ведучими якої виступили Тетяна Онищук, координатор Євроклубу Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – медичний ліцей», вчитель-методист й Олена Васильків, керівник Інформаційного центру ЄС при ТНЕУ.

1527197070_267b6807
1527197070_267b6807

Про те, яким має бути ідеальний працівник, критерії набору персоналу й основні вимоги до кандидатів на посаду розповідала начальник відділу кадрів Тернопільського національного економічного університету Ольга Сергіївна Гродська.

Тренером під час зустрічі на тему «Європейська стратегія зайнятості молоді як противага безробіттю» виступив директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Ігор Таранов.

Питання працевлаштування молоді, переговорів та інтерв’ю при працевлаштуванні, самопрезентації апліката юнаки та дівчата обговорювати з кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри міжнародних економічних відносин ТНЕУ Ларисою Вергун.

1527197076_267b6742
1527197076_267b6742

Цікавими й пізнавальними стали тренінги «Персональний брендинг як запорука успішного працевлаштування» й «Успішне працевлаштування та конкурентоспроможність на ринку праці», які провели кандидати економічних наук, доценти кафедри міжнародної економіки ТНЕУ Леся Колінець й Алла Уніят.

На завершення «Дня кар’єри ЄС» у Тернополі відбулася робоча зустріч проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорія Монастирського з координатором Днів кар'єри ЄС в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» Олександрою Рязанцевою та колективом Інформаційного центру ЄС при ТНЕУ. Також до розмови долучилася керівник Інформаційного центру ЄС при Одеському національному економічному університеті Ірина Шостак. Колеги обговорили напрями подальшої співпраці.

Олександра Рязанцева також передала подяку за сприяння в організації «Дня кар’єри ЄС» у м. Тернопіль ректору Тернопільського національного економічного університету Андрію Крисоватому від Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґа Мінґареллі.

До слова, «День кар’єри ЄС» у м. Тернопіль є заходом, що проводиться Інформаційним центром ЄС у м. Тернопіль, в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні», який фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується Громадською організацією «Фундація «Відкрите суспільство».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«156165,156166»]

Фото www.tneu.edu.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео