Пасічники Тернопілля придбали медичне обладнання для дитячої лікарні

41933169_286141555323857_4629697251545972736_n

Доброчинна акція, започаткована бджолярами краю щодо збору коштів для придбання обладнання, необхідного в лікуванні дітей, дала результат. Нещодавно голова громадської організації «Спілка пасічників Тернопільщини», директор ПП «Агрон», депутат Тернопільської обласної ради Юрій Березовський передав обласній клінічній дитячій лікарні апарат для аналізів крові, придбаний на благодійні кошти. Гроші було зібрано під час проведення першого етнофестивалю «Медове Тернопілля», який проходив 26-27 травня в обласному центрі.

Під час зустрічі з керівником лікувального закладу Григорієм Корицьким Юрій Романович зазначив, що пасічники краю у такий спосіб вирішили долучитися до важливої справи турботи про здоров’я дітей – пацієнтів дитячої лікарні, адже тут поправляють своє здоров’я маленькі жителі з усієї області, пише газета «Сільський господар плюс». Відповідно, у цьому закладі велика потреба у сучасній діагностичній апаратурі. Юрій Березовський наголосив, що продукція пасічництва – мед та інші продукти бджільництва – також зорієнтована на користь здоров’ю краян і підростаючого покоління.

– Сьогодні на усіх рівнях ми ведемо мову про те, що мед (а Україна третя в світі серед країн-виробників цього продукту) повинен стати складовою дитячого харчування у школах і дошкільних навчальних закладах, як це прийнято в країнах Європи і світу, – вважає Юрій Березовський. – Діти повинні споживати екологічно чистий натуральний мед нарівні з молочними і м’ясними продуктами для зміцнення імунної системи. Цьогоріч започатковуємо такий підхід у навчальних закладах однієї з найбільших громад області – Великогаївської ОТГ.

Висловлюючи вдячність Юрію Березовському та всім пасічникам Тернопілля, головний лікар дитячої лікарні Григорій Корицький сказав, що очолюваний ним заклад найпотужніший в області за можливостями надання медичної допомоги дітям, особливо у невідкладних станах.

– На сьогодні дуже важливо, що лабораторія лікарні працює цілодобово, а загалом у лікарні понад 300 висококваліфікованих медиків. Завдяки внескам благодійників, – каже Григорій Іванович, – лікувально-діагностична база поповнюється новим обладнанням. Відтепер своє місце в клінічній лабораторії зайняв і апарат для проведення аналізів крові, переданий головою громадської організації «Спілка пасічників Тернопільщини» Юрієм Березовським».

Працівники лабораторії розповіли кореспонденту газети «Сільський господар плюс» про те, що майже всі вони побували на цьогорічному етнофестивалі «Медове Тернопілля» та брали участь у зборі коштів під час благодійної акції, ініційованої «Спілкою пасічників Тернопільщини» – продавали медову продукцію, надану членами спілки, гостям заходу. У такий спосіб поповнювалася благодійна скарбничка, тому працівники лабораторії задоволені тим, що у потрібній справі є і їхня участь. А Юрій Березовський та Григорій Корицький висловили впевненість, що співпраця пасічників і обласної дитячої лікарні триватиме і сприятиме новим добрим починанням.

Ганна МАКУХ

Фото Івана ПШОНЯКА

Вибір читачів за тиждень

Відео