Рятувальники на Тернопільщині показали пожежу в кімнаті гуртожитку (фоторепортаж)

6

18 жовтня, на базі гуртожитку Чортківського державного медичного коледжу, провели тактико-спеціальні навчання.

У цьому заході взяли участь рятувальники Управління ДСНС України у Тернопільський області, бригада медиків, група оперативного реагування Чортківського відділу поліції ГУ НП України в Тернопільській області, а також долучились працівники медичного коледжу на території якого відбувалася ця подія.

Згідно запланованого задуму, розвиток подій відбувався в кімнаті гуртожитку, на четвертому поверсі. Виникла пожежа через коротке замикання електропобутового приладу.

Перед прибуттям спеціальних служб, відбулася евакуація студентів гуртожитку, в кількості 70 людей. Енергетиком об’єкту відключено електропостачання, повідомило Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Пожежа розвивалася досить швидко, на четвертому і п’ятому поверсі відбувалося задимлення. Вогнеборці одразу розподілили свої сили та засоби, щоб ліквідувати пожежу. При проведенні операції, рятувальники помітили потерпілого, який не зміг самостійно вийти із будівлі. За допомогою авто драбини вони врятували хлопця.

По завершення тактико-спеціальних навчань, начальник оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту, Віталій Осадчий наголосив, що в таких ситуаціях, усі рятувальні служби повинні працювати злагоджено.

«Такі навчання допомагають відпрацьовувати стратегію та тактику реагування на надзвичайні події та дозволяють підтримувати сили та засоби Служби порятунку в підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру», - додав Віталій Осадчий.

4
4

5
5

3
3

2
2

7
7

1
1

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео