Олег Снітовський

У Києві зустрілися ті, хто дуже любить Тернопільщину

«Тернопільське земляцтво» у столиці України днями відзначило своє 20-річчя

Як вже повідомляв «Терен», у столиці відбулися урочистості з нагоди 20-річчя заснування громадської організації «Тернопільське земляцтво у м. Києві «Тернопілля».

На ювілей прибуло понад 200 вихідців з Тернопільщини, які нині живуть і працюють у Києві. Спочатку наші земляки взяли участь у літургії в Патріаршому соборі на лівому березі Дніпра, а потім святкування перенеслося у міжнародний виставковий центр.

01 (Copy)
01 (Copy)

Валерій Бачинський, голова ради земляцтва «Тернопілля», тепло привітав учасників урочин із ювілеєм громадської організації.

Він, зокрема, зазначив, що за різними даними, у столиці України мешкає понад 20 тисяч людей з тернопільським корінням, які гідно презентують нашу область. І кожна чергова зустріч – це для них ніби ковток свіжого повітря з отчого краю.

– Біля витоків нашого земляцтва і першим головою його ради двадцять років тому став відомий політичний діям Левко Горохівський. Згодом раду земляцтва очолювали Михайло Ратушний, Богдан Будзан, Володимир Іванишин, Ярослав Фліссак, Тарас Пастух. Нині у нашу раду входить 17 осіб. Серед них дієву допомогу надають Михайло Апостол, Степан Яловена, Іван Кріса, Олександр Кудрявцев, Ігор Тиша, Василь Корнацький, Ярослав Жовнірчик. Головна наша мета – щоб громадське товариство було справді дієвим, повноважним представником області у столиці, допомагало кожному, хто до нього звертається. Нині у нас зареєструвалося понад 500 осіб, є ще десятки бажаючих вступити у нашу громадську організацію, – розповів голова ради земляцтва «Тернопілля» Валерій Бачинський.

Низці знаних в Україні земляків він вручив громадські нагороди «За заслуги». Привітали учасників зібрання і голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, голова облради Віктор Овчарук.

02 (Copy)
02 (Copy)

У день святкування діяла виставка образотворчого мистецтва, експозиція туристичного потенціалу області.

Урочини з нагоди 20-річчя заснування громадської організації «Тернопільське земляцтво у м. Києві «Тернопілля» завершилися великою культурно-мистецькою програмо за участю професійних виконавців – вихідців з Тернопільщини.

12 (Copy)
12 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

10 (Copy)
10 (Copy)

14 (Copy)
14 (Copy)

13 (Copy)
13 (Copy)

09 (Copy)
09 (Copy)

08 (Copy)
08 (Copy)

05 (Copy)
05 (Copy)

06 (Copy)
06 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

Фото  автора

Вибір читачів за тиждень

Відео