Історичну частину Чорткова тепер берегтимуть як зіницю ока

45390904_973780612809403_7485458896857858048_n

У Міністерстві культури України розглянули та затвердили важливий для Тернопільщини документ – «Історико-архітектурний опорний план Чорткова». Вартість проекту – 198 тисяч гривень.

Над документом працював Юрій Вербовецький, долучилась також Уляна Глущук, начальник відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва Чортківської міськради, пише «Чортків.city» з посиланням на міського голову.

У Чорткові є чотири пам'ятки архітектури національного значення та 80 – місцевого. Відтепер всі вони матимуть чіткі межі та захист. Особливу увагу приділятимуть історичній частині міста, у якій чимало цінних будівель.

Як пояснив міський голова, наступні важливі кроки повинні робити члени виконавчого комітету та депутати міської ради, зокрема заборонити у історичній частині міста зовнішню рекламу, впорядкувати вивіски назв магазинів, заборонити добудови, реконструкції, котрі шкодитимуть вигляду центру. Також у межах цієї території заборонити автомобільні стоянки, створювати пішохідні зони, прокладати туристичні маршрути.

– Без цього документа неможливий розвиток міста і затвердження нового Генерального плану Чорткова, – резюмує міський голова Володимир Шматько. – І генплан, і питання екологічної безпеки Чорткова розглядатиметься на громадських обговореннях і сесіях міської ради вже наступного року.

Фото Володимира Шматька

Вибір читачів за тиждень

Відео