Віра Олександрович

Тернопільщина: які завдання «навішали» і Держгеокадастру, і Богдану Яциковському (фото, відео)

Товтровий_степ

Зміни і доповнення  внесли до мережі територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Тернопільщини.

Сталося це на сесії Тернопільської обласної ради 6 листопада (про те, що також відбувалося у залі на Грушевського, 8, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Відео можна переглянути ТУТ.

Отже, у нашому краї тепер є 2 нових об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення,  загальною площею 0,06 га (дивіться табличку унизу – прим.). Йдеться, зокрема, про «Андругівські липи» і «Живоносне джерело».

Окрім того, депутати скасували статус ландшафтного заказника місцевого значення «Галущинецький» (площею 51 га) та ботанічного заказника місцевого значення «Жеребківський» (площею 9,6 га). Причина в тому, що ці території ввійшли до складу ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Товтровий степ» (площею 123,2 га, більше можна дізнатися ТУТприм.).

Депутати
Депутати

Тож тепер треба розробити проекти землеустрою із організації і встановлення меж об’єктів природно-заповідного фонду, відмежувати межі у натурі і нанести ці об’єкти на планово-картографічні матеріали землеустрою. До того ж, треба оформити заповідні об’єкти природоохоронною наочністю. Про гроші на це мають подбати у Тернопільській обласній держадміністрації. Натомість у Головному управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області повинні забезпечити внесення відповідних змін до земельно-кадастрової документації.

Яциковський
Яциковський

До речі, контроль за виконанням цього рішення доручили постійній комісії Тернопільської обласної ради із питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування (голова – Богдан Яциковський).

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

ПЕРЕЛІК оголошених об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Тернопільщини

№ з/п Назва заповідного об’єкта Площа, га Місцезнаходження Мета заповідання У чиєму віданні перебуває  заповідний об’єкт
Кременецький район
       Ботанічна пам’ятка природи
1. Андругівські липи 0,05 Білокриницька сільська рада,         с. Андруга,         вул. Гайова Охорона та збереження двох дерев липи серцелистої віком понад 500 років, що мають природоохоронну, історико-культурну, еколого-освітню та естетичну цінність Білокриницька сільська рада
Всього у районі: 1 об’єкт, площею 0,05 га
Тернопільський район
Гідрологічна пам’ятка природи
2. Живоносне джерело 0,01 Байковецька сільська рада, південно-східна околиця с. Гаї- Гречинські Охорона і збереження джерела питної води, що має еколого-освітню, історико-культурну, господарську та естетичну цінність Релігійна громада парафії Святого Духа с. Гаї-Гречин-ські УПЦ Київсь-кого патріархату

Всього у районі: 1 об’єкт, площею 0,01 га. Разом: 2 об’єкти, загальною площею  0,06 га

Вибір читачів за тиждень

Відео