Віра Олександрович

У Тернополі вимагали заборонити тих, хто «свердлить» мізки українцям (фото, відео)

Особливе звернення до Президента України Петра Порошенка і голови Ради національної безпеки і оборони, тобто РНБО, Олександра Турчинова ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 6 листопада.

У цій політичній заяві політики висунули вимогу невідкладно розглянути постанову Верховної Ради за №9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій» і вжити заходів щодо припинення діяльності телеканалів «News One» і «112 Україна».

Ковалик
Ковалик

Нагадаємо, про це депутатів просили представники 4-х місцевих осередків громадських організацій: Молодіжний Націоналістичний Конгрес, «Вільні Люди», «Правий сектор Тернопільщини» і Спілка Української Молоді. Вони навіть влаштували протестну акцію напередодні просто на Театральному майдані. І до переліку тоді додавали також телеканал «Інтер», власниками якого є Дмитро Фірташ і Сергій Льовочкін.

– Україна перебуває у стані війни із Росією, і це – не тільки військові дії на сході нашої держави, – каже представник об’єднання «Вільні Люди» Іван Ковалик. – Війна триває в економічному просторі, тому що росіяни досі володіють великою частиною економіки. Це також є культурна та інформаційна окупація.

Ковалик2
Ковалик2

Мовляв, росіяни володіють рядом засобів масової інформації і через них «зомбують» українців. Головна «зброя» у цій боротьбі – телеканали. Володіють ними нібито українці, але насправді власники – у Росії.

Перш за все, це є телеканал «Інтер», а також «112» і «News One». Чому так? – пояснює він. – А тому що бенефіціарними власниками «Інтера» є олігарх Фірташ і екс-глава Адміністрації Януковича Льовочкін. Власником телеканалу «112» є Віктор Медведчук – кум Путіна. Директором телеканалу «News One» нині є депутат, який входить у пул політиків, що координуються із Віктором Медведчуком. Оскільки 2019 рік – рік виборів, то зрозуміло за які партії і яких кандидатів агітуватимуть ці ЗМІ.

Він також нагадав депутатам, що подібне звернення до Президента і РНБО ще 30 жовтня зробили кілька громадських організацій України із державницьким світоглядом.

Результат голосування врешті вразив – 50 «за». Це була, напевно, найбільша сума голосів депутатів, які того дня взагалі віддавали за якесь рішення.

Депутати1
Депутати1

До речі, перед початком сесії під стінами обласної ради відбулася акція протесту, яку організували все ті ж представники молодіжних організацій. У такий спосіб вони намагалися привернути увагу депутатів до проблем сучасного інформаційного простору України. Активісти зустрічали усіх на вул. Грушевського, 8 із плакатами в руках. Вони навіть здійснили оригінальну інсталяцію – свердлили дрельками із приклеєними назвами телеканалів… свинячі мізки. Очевидно, це таки подіяло…

Про найцікавіші події, що сталися на засіданні, читайте на «Терені» ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео