Олег Снітовський

Герой України назвав студентам з Тернополя найбільше зло (фоторепортаж)

Байдужість та інертність громадян приводить до влади тих, які приносять у країну біду, вважає Герой України Володимир Жемчугов.

Цю тезу сьогодні під час спілкування із студентами Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка висловив Герой України, учасник спротиву російській агресії на сході України Володимир Жемчугов.

– Байдужість – чи не найбільше зло. Саме байдужість людей  приводить до влади на всіх рівнях тих, хто згодом їх не тільки розчаровує, але й через яких у державі перемагає зло і біда. Тож закликаю вас не бути байдужими, інертними, а мати активну життєву позицію, цікавитися політичним життям і усвідомлено робити у свій вибір, – сказав Володимир Жемчугов.

DSC_9434 (Copy)
DSC_9434 (Copy)

DSC_9395 (Copy)
DSC_9395 (Copy)

Спілкуючись із студентами у форматі «Вільний мікрофон», він образно порівняв життя нинішні молодих українців і тих, хто живе під окупацією на Донбасі і в Криму.

– Згадайте, як жили до агресії 2014 року наші громадяни у різних куточках України і як нині живуть наші співвітчизники на окупованих землях у Криму та на Донбасі. Ви – вільні, розкуті, ви маєте усі права та свободи, маєте певні орієнтири, мрії, до яких йдете. А ваші ровесники, що живуть там, куди прийшов окупант, де в застінках потерпають десятки українців – перебувають в атмосфері страху, постійної небезпеки, що очікує їх за певні висловлювання, не кажучи вже про вчинки, – додав Володимир Жемчугов.

Відповідаючи на запитання аудиторії щодо подальшого майбутнього країни-агресора, Жемчугов  сказав, що, на його переконання, Росію очікує економічний крах і суд її керівництва в Гаазі за злочини, вчинені проти людства.

DSC_9423 (Copy)
DSC_9423 (Copy)

DSC_9413 (Copy)
DSC_9413 (Copy)

02 (Copy)
02 (Copy)

Під час зустрічі у Тернопільському національному педагогічному університеті було презентовано стрічку «Бранці Кремля», відзнятої на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

Наприкінці спілкування студенти отримали диски зі стрічкою та інші інформаційні матеріали.

Як повідомляв Терен, сьогодні на Тернопільщині розпочалася низка зустрічей  місцевих студентів та учнів з радником Міністра інформаційної політики, Героєм України Володимиром Жемчуговим.

DSC08723 (Copy)
DSC08723 (Copy)

DSC08721 (Copy)
DSC08721 (Copy)

Завтра із ним зустрічатимуться студенти Тернопільського державного медичного університету,а в п’ятницю – учні Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою у місті Збаражі.

Довідково. Володимир Жемчугов – учасник спротиву російській агресії. З травня 2014 року – організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року перебував у полоні бойовиків так званої «ЛНР». У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці. Активний учасник державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема проводить військово-патріотичні лекції-бесіди зі школярами, курсантами, військовослужбовцями.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео