Віра Олександрович

Тернопільщина: одному шахраю призначили штраф, іншого – відпустили, бо покаявся

Фальсифікат

Спирт, фальсифікат і тютюн на 8,5 мільйона гривень конфіскували податкові міліціонери Тернопільщини. Тепер це - власність держави.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, у серпні цього року під час операції «Акциз-2018» співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області припинили діяльність підпільного цеху із виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

- Він функціонував на території одного із гаражних кооперативів поблизу Тернополя і був замаскований під майстерню із ремонту автомобілів, - уточнюють у податковій.

За результатами судового розгляду, одну особу, яка займалася незаконним виготовленням і реалізацією фальсифікату, притягнули до кримінальної відповідальності у вигляді штрафу на суму 51 тис. грн. Іншого чоловіка, який торгував фальсифікатом, у суді звільнили від кримінальної відповідальності через… каяття. Тобто 10 років тюрми, що загрожували підозрюваним, вони успішно уникли.

- Вилучені 6,4 тис. літрів спирту, 22,6 тис. літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, обладнання, що забезпечувало масове виробництво фальсифікату, а також 13,5 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого зразка загальною вартістю 8,5 млн грн конфіскували у власність держави, - додають у податковій. - Також у суді прийняли рішення про конфіскацію обладнання і комплектуючих для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Завдяки цьому вдалося упередити втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі 2,7 млн грн («Терен» також про це писав ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото, надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео