Віра Олександрович

Тернопільщина: 15 тисяч пляшок підробленої горілки у крамниці вже не потраплять (фото)

Фото спирт - Основне

Понад 3 тисячі літрів спирту незаконно транспортували через Тернопільщину. Товаросупровідних документів на вантаж у водія, який його перевозив, не було.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Нещодавно співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області вилучили із незаконного обігу 3,1 тис. літра спирту, - уточнюють у податковій. - Орієнтовна вартістю цієї рідини - 950 тис. грн. Бочки перевозила фізична особа. Звісно ж, без будь-яких документів.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«180781,180780»]

Нагадаємо, у законодавстві передбачили, що виробництво спирту і його реалізацію можуть здійснювати лише державні підприємства, а транспортувати - лише з відома органу державної фіскальної служби і за наявності належним чином оформлених документів на перевезення.

- Варто зазначити, що при потраплянні цієї партії спирту у підпільне виробництво, його було б достатньо для виготовлення 15 тис. пляшок горілки, - кажуть у податковій. - При цьому збитки бюджету від ненадходження акцизного податку склали б орієнтовно 400 тис. грн.

До речі, підрозділи податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області постійно здійснюють заходи, спрямовані на витіснення з обігу незаконно виготовленої продукції, що становить загрозу для життя і здоров’я людей.

- Насамперед йдеться про підакцизні товари - алкогольні напої, тютюнові вироби, пально-мастильні матеріали, - пояснюють у податковій. - Усього із початку року працівники податкової міліції нашої області із незаконного обігу вилучили контрафактної підакцизної продукції на суму 24,5 млн грн.

У такий спосіб правоохоронцям вдалося запобігли втратам бюджету від ненадходження акцизного податку на суму понад 5,5 млн грн (про такі факти «Терен» писав ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео