Тернопільські команди мають шанс поїхати в Мадрид

Стало відомим місце проведення наступного чемпіонату Європи серед студентів з футболу. Кращих 16 студентських команд Старого світу прийматиме столиця Іспанії – місто Мадрид.

Поїхати влітку в сонячну Іспанію мають шанс одразу три команди з Тернопільської області, які беруть участь у чемпіонаті України серед вищих навчальних закладів. Усі вони виступають у конференції «Захід». Але їхні результати різняться. Якщо ФК «Кременець-Академія» з 16 очками лідирує після осінньої частини змагань, а ФК «Тернопіль-Педуніверситет» з 14 очками і однією грою в запасі займає друге місце, то команда ТНЕУ маючи після семи проведених матчів всього три очка, ділить останні 5-6 місця в своїй конференції.

Ці результати свідчать про те, що реально сподіватися на вихід до фінальної частини студентського чемпіонату України (є ще дві конференції, в яких змагається по 5 команд), на якій боротимуться за путівки на чемпіонат Європи, можуть тільки ФК «Кременець-Академія» та ФК «Тернопіль-Педуніверситет». Якщо так станеться, що одразу два колективи з Тернопільщини потраплять до фінального раунду, то він, найімовірніше, відбудеться у Тернополі.

Нагадаємо, Україна на чемпіонаті Європи в Іспанії може представити одразу дві команди. А все через те, що наша студентська збірна була в трійці кращих на попередній континентальній першості в Португалії в 2018 році, пише Федерація футболу області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео