Віра Олександрович

Сквер Волонтерів у Тернополі вже є, а пам’ятник вчителю «завис» (фото, відео)

Низку цікавих питань, про які «Терен» розповідав своїм читачам завчасно, ухвалили на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 22 лютого. Серед 286 пунктів на засіданні йшлося і про Сквер Волонтерів, і про пам'ятник вчителю, і про особливі звернення.

Нагадаємо, левову частку часу на першій у цьому році сесії міські депутати витратили на земельні питання. Втім, ухвалили вони і такі важливі пункти: - «Про звернення щодо виділення коштів для співфінансування закладів професійної (професійно-технічної) освіти»;

- «Про звернення щодо виділення коштів для співфінансування Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. І. Ґерети»;

- «Про звернення щодо відміни об’єднання Тернопільської дирекції залізничних перевезень із Львівською дирекцією залізничних перевезень»;

- «Про звернення щодо виділення додаткових коштів державної субвенції на забезпечення інсулінами, медикаментами та виробами медичного призначення»;

- «Про звернення до Верховної Ради України щодо термінового розгляду законопроекту №9424 «Про внесення змін до деяких Законів України щодо регулювання діяльності підприємств у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення».

Депутати
Депутати

Окрім того, сквер, розташований поруч із площею Героїв Євромайдану, тепер офіційно має назву «Сквер Волонтерів пам'яті Віктора Гурняка». Таке рішення депутати прийняли 37 голосами «за». Нагадаємо, із ініціативою облаштування такого скверу на місці існуючого безіменного і необлаштованого свого часу виступили депутат Назар Зелінка і дружина Віктора Гурняка. Після цього у місті провели громадські слухання.

– Свого часу ми говорили про те, що сім'я Віктора Гурняка потребує покращення житлових умов, – додав міський голова Сергій Надал. – Тому, коли будемо готувати папери для виділення квартири для учасників АТО, одну із них, ймовірно, отримає родина Віктора Гурняка.

Зелінка
Зелінка

Окрім того, пан Надал наголосив: сквер носитиме ім'я Віктора Гурняка, але присвячений цей об’єкт усім волонтерам, серед яких і ті, хто допомагає бійцям зараз.

Оприлюднили на засіданні, як ми і прогнозували, звіт «Про реалізацію проектів Громадського бюджету за 2018 рік». Доповідала начальник міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак.

Корчак
Корчак

– Повністю реалізували 17 проектів на суму 8 мільйонів 251 тисяч 500 гривень, – каже вона. – Серед них: 6 великих і 11 малих.

Повністю нереалізованим, за словами чиновниці, залишився один великий проект. Чому це сталося, чиновниці довелося пояснювати депутатам.

– Затягнувся процес узгодження макету пам'ятника, – каже Тетяна Корчак. – Проектно-кошторисна документація виготовлена і вже пройшла експертизу. На все наразі витратили 33 тисячі 402 гривні (загальна вартість монументу 1 млн грн – прим.).

Звіт врешті депутати взяли до відома, хоча і не надто радо – тільки 32 «за». Про те, що також відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео