Віра Олександрович

Майже 3 млн гривень бракує Тернополю для фінансування школи імені Ґерети

Школа_Герети

Грошей, які Тернопільська обласна рада виділить для Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети, – надто мало. Тому міська рада просить ще майже 3 млн грн!

Проект рішення «Про звернення щодо виділення коштів для співфінансування Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. І. Ґерети» на сайті мерії оприлюднили сьогодні, 21 лютого. Його автор – начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Похиляк
Похиляк

Нагадаємо, Тернопільська обласна рада у 2019 р. була згодна заплатити 3 млн грн, аби зберегти ті особливості, що відрізняють спеціалізовану мистецьку школу від інших навчальних закладів. Це питання планували винести на розгляд депутатів на 11-й сесії облради.

Втім, питання ще навіть не прийняли, а його вже просять змінити. Відповідне звернення голові Тернопільської обласної держадміністрації Степану Барні і голові обласної ради Віктору Овчаруку планують проголосувати уже завтра, 22 лютого.

Школа_Герети2
Школа_Герети2

Цитуємо цей документ:

«…З метою своєчасної виплати зарплати працівникам закладу, оплати комунальних послуг у приміщенні за адресою: Тернопіль, вул. Медова, 5, забезпечення фінансування мистецького компоненту, розвитку інфраструктури створеного закладу і організації освітньої та позашкільної діяльності у 2019 році необхідно 5 млн 938 тис. 500 грн. Тернопільська обласна рада виділила 3 млн грн. Цих коштів вистачає лише до червня 2019 р.

Тернопільська міська рада просить виділити додаткові кошти для співфінансування Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Ґерети у розмірі 2 млн 938 тис. 500 грн».

Цікаво, як на це відреагують обласні очільники? Чекати на це довго не доведеться – сесію призначили на вівторок, 26 лютого.

Докладно про те, які питання будуть розглядати на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео