Оксана Бучко

Нова набережна та вдосконалений мотокрос: на Тернопільщині змінюватимуть ОТГ

P90403-140515(1)

Нові бізнес-проекти запроваджуватимуть в ОТГ на Тернопільщині наприкінці року. Фінансувати їх допомагатиме програма DOBRE.

Зборівська громада облаштовуватиме міський центральний ринок «Старе місто», Хоростківська - впорятковуватиме центральну площу, орієнтуючись на умови для бізнесу та громадян.

У Ланівцях реконструюють набережну для залучення нового бізнесу, зокрема розваг на воді. А Борщівська громада акцентуватиме на туристичному потенціалі через покращення інфраструктури навколо печер.

Підволочиська залучатиме туристів розвитком місцевої родзинки - мотокрос спільноти - уже традиційно на місцевій трасі проводять заїзди етапів чемпіонату України з цього виду спорту.

- Я радий, що один з напрямків програми DOBRE - це розвиток локальних економічних проектів. Адже це те, чого зараз часто бракує в громадах і від чого залежить їхня спроможність, їхня успішність в майбутньому. Завдяки співфінансуванню USAID у громадах вдасться запустити бізнеси, які даватимуть робочі місця мешканцям і приріст бюджету, - зазначив менеджер проектів USAID Марат Кюрчевський.

Фахівці з місцевого економічного розвитку, які працювали з представниками ОТГ під час майстерні «LED BOOST: можливості економічного розвитку», відвідають громади та спільно з мешканцями доопрацюють їхні бізнес-ідеї.

До слова, у Тернопільській області програма впроваджується у вісімнадцяти ОТГ – Байковецькій, Великогаївській, Вишнівецькій, Шумській, Золотопотіцькій, Скала-Подільській, Іванівській, Теребовлянській, Підволочиській, Зборівській, Золотниківській, Микулинецькій, Гусятинській, Лановецькій, Заводській, Хоростківській, Борщівській та Скалатській.

Для інших громад подібні заходи відбувалися раніше, там вже реалізовують проекти економічного розвитку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео