Віра Олександрович

На обороноздатності військових формувань у Тернополі суттєво зекономили

гроші

При планових обсягах 3 млн 250 тис. грн на забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і мобілізаційної підготовки Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) витратили на ці потреби лише 1 млн 90,4 тис. грн.

Автор проекту рішення «Про виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і мобілізаційної підготовки Тернопільської міської територіальної громади на 2019 рік» - начальник відділу взаємодії із правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи Петро Гукалюк. У минулому - начальник міського відділу управління Міністерства внутрішніх справ в області.

Звіт чиновника про виконання Програми у 2019-му депутатам запропонують взяти до відома (повний текст - ТУТ). Гроші витратили на: проведення ремонтно-відновлювальних робіт, капітального ремонту в приміщеннях розташування пунктів оборони громади, Тернопільського ОМВК, інших військових формувань; комп’ютерну техніку, розхідні матеріали (картриджі, папір, інше) для потреб військових формувань і Тернопільського ОМВК, а також на забезпечення заходів із оповіщення, збору та доставки призовників і військовозобов’язаних у військові частини.

Втім, на проведення навчань із бойового злагодження, медико-тактичні навчання, а також на виготовлення (придбання) мішеней, інших засобів для проведення бойової підготовки виділили та інші потреби гроші з бюджету не виділяли.

Аналіз видатків (у тис. грн)

Бюджетні асигнування з урахуванням змін Проведені видатки
усього загальний фонд усього загальний фонд
1090,4 1090,4 1090,4 1090,4

Цей звіт, очевидно, заслухають уже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, наразі не відомо, але низку цікавих питань до засідання вже приготували (читайте ТУТ і ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео