Віра Олександрович

Тернопільщина: для Малашівців куплять круте медичне оснащення

Телемедицина

Для того, аби жителі Малашівців і сусідніх сіл отримували якісні медичні послуги, Тернопільська облрада купить телемедичне обладнання. Але є одне «але» - місто має дати частину коштів на оснащення.

Автором проекту рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» є начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. І це – вже не перша подібна його пропозиція.

У документі йдеться, що Тернопільська міська рада в особі міського голови Сергія Надала і обласна рада в особі її голови - Віктора Овчарука укладуть договір, предметом якого є

співфінансування купівлі телемедичного обладнання для амбулаторії загальної практики-сімейної медицини у с. Малашівці Зборівського району. Але це станеться лише за умови передачі із міського бюджету певної суми. Власне, її вказали - 11 тисяч гривень. Лише тоді в амбулаторії на вул. Стрілецькій, 11 може з’явитися нове оснащення. Причому медики там надаватимуть послуги і жителям Великогаївської об’єднаної територіальної громади (ОТГ).

Нагадаємо, телемедицина має на увазі використання телекомунікацій для зв'язку медичних спеціалістів з клініками, лікарнями, лікарями, які надають першу допомогу, пацієнтами, які перебувають на відстані, з метою діагностики, лікування, консультації та неперервного навчання. Тобто телемедицина – це надання медичної допомоги хворим за рахунок поєднання комп'ютерів, Інтернету та інших комунікаційних технологій із медичним досвідом. І купити все необхідне оснащення повинна Тернопільська обласна рада. Перерахування коштів із міста має відбутися впродовж листопада-грудня 2019 р.

Цей договір вступить у силу із дня його підписання обома сторонами і діятиме до 31 грудня 2019 р. Відтак можна припустити, що його мусять ухвалити якомога швидше – вже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, наразі не відомо, але низку цікавих питань до засідання вже приготували (читайте ТУТ і ТУТ).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео