Віра Олександрович

Не для всіх: на новий турнікет у Тернополі виділять 120 тисяч гривень (фото)

Казначейство

Проект рішення «Про Програму співпраці Тернопільської міськради та управління Державної казначейської служби України у Тернополі в сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2020 рік» оприлюднили на сайті мерії.

Автор цього документу начальник міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак. Власне, робить вона таке не вперше, адже подібні програми діють у місті щороку. Причому головний казначей Тернополя Іван Колісник зазвичай приходить сам до депутатів, щоб довести, що фінансова підтримка справді потрібна.

До слова, тепер чиновнику до мерії набагато ближче, ніж колись. Адже управління Державної казначейської служби України у Тернополі не так давно перебралося на вул. Листопадову, 3 (раніше ця служба працювала на бульв. Т. Шевченка, 3 – прим.).

Роботи у казначеїв – багато (цитуємо): «…в Управлінні для забезпечення обслуговування місцевих бюджетів відкрили більше 11,5 тисяч рахунків для обліку бюджетних надходжень, впровадили централізовану модель обслуговування дохідної частини місцевих бюджетів на єдиному МФО, функціонують понад 9 тисяч рахунків для обліку видатків бюджетних установ на МФО Головного управління, а до мережі органи місцевого самоврядування включили 189 розпорядників і одержувачів бюджетних коштів…». До того ж, почастішали різні порушення. Тож для «підтримки державної політики в сфері казначейського обслуговування, забезпечення належного функціонування в місті існуючої системи і її удосконалення шляхом впровадження дистанційного обслуговування» на 2020 рік потрібно 171,2 тис. грн. Причому із міського бюджету 120 тис. грн (докладно дивіться ТУТ – прим.).

Якщо депутати це рішення ухвалять, то контроль за його виконанням покладуть на постійну комісію міської ради із питань бюджету і фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Ресурсне забезпечення програми (у тис. грн)

Обсяги коштів, які пропонують залучити 2020 Усього витрат
Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: 171,2 171,2
          Державний бюджет 51,2 51,2
            Бюджет ТМТГ 120,0 120,0
Кошти небюджетних джерел - -

За ці гроші фахівці планують покращити організаційні, інженерно-технічні заходи та засоби, що призначені для захисту від витоку інформації з обмеженим доступом технічними каналами на об’єктах інформаційної діяльності; посилити заходи і системи пропускного та охоронного режимів, а також підвищити рівень професійних знань усіх учасників бюджетного процесу. А якщо конкретно, то 120 тис. грн потрібні… на придбання і монтаж нового турнікету електронної системи доступу осіб до адміністративного приміщення вказаного управління.

Це питання, очевидно, заслухають уже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, наразі не відомо, але низку цікавих питань до засідання вже приготували (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео