Орест Сарматський

Українські виробники м’яса знизили ціни на внутрішньому ринку (Агроновини)

2201 (Copy)

Українські виробники м’яса та м’ясних продуктів знизили ціни для споживачів внутрішнього ринку. 

Про це свідчать дані Держстатистики, пише agronews.ua.

Повідомляється, що у І кварталі 2020 року вітчизняні виробники зменшили вартість м’яса та м’ясних продуктів, що продаються у межах України, на 1,9%.

При цьому, підвищили ціни на м’ясо та м’ясні продукти, які експортуються за межі України – на 0,6%.

Для порівняння, виробники молока підвищили ціни на продукт для співвітчизників – на 2%, виробники хліба, хлібобулочних і борошняних виробів – на 0,8%, виробники цукру – на 2,7%.

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Україна збільшила імпорт вершкового масла в 30 разів

Україна збільшила імпорт вершкового масла в 30 разів: основні продавці – Польща і Нідерланди. Про це свідчать дані Державної митної служби, пише agronews.ua.

Імпорт вершкового масла в Україну за три місяці підскочив до 12,02 млн дол., що перевищує минулорічні показники більш ніж у 30 разів (383 тис. дол.). Основними постачальниками цього продукту в Україну були Польща (68%) і Нідерланди (15%).

Водночас експорт вершкового масла з України скоротився на третину – до 14,5 млн дол. (з 22,2 млн дол. у січні-березні 2019 року).

Також за три місяці поточного року Україна закупила за кордоном молока і вершків (не згущених) на 2,8 млн дол., що у 6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (456 млн дол.). Найбільшими постачальниками були Польща (50% всього імпорту) і Литва (34%).

При цьому в січні-березні Україна поставила на зовнішні ринки молока і вершків на 3,7 млн ??дол., що на 23% менше, ніж за три місяці минулого року. Основними покупцями українського молока були Молдова (37%) і Філіппіни (30%).

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео